Suosittu Jättekiva-sarja jatkuu kesällä – tältä näytti kuvauksissa

Romanttisen komediasarjan Jättekivan toinen kausi tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitioon kesällä 2019. Mesta.net piipahti sarjan kuvauksissa Helsingissä.

Herttoniemessä sijaitsevaan studiohalliin on lavastettu Lassen ja Gunilla koti. Asunto on kalustettu hienoilla huonekaluilla ja seinillä on hienoja taideteoksia. Pöydässä on ruuan tähteitä ja viinilaseja.

jättekiva kuvaus 7

Klap ja kamera käy. Kohtauksessa käsitellään asiaa, joka koskettaa lähes kaikkia nuoria pareja: perheenperustamista.

Kohtauksessa ovat mukana myös Micken (Elmer Bäck) ja Ainon (Anna Paavilaisen) esittämä nuoripari. Mahdollinen perheenlisäys nostattaa tunteita pintaan.

jättekiva 2 kuvaus 3

Elmer Bäck ja Anna Paavilainen nähdään jälleen Micken ja Ainon rooleissa. Sarjan peruskuvio pysyy samana, mutta mukana on muutama uusi hahmo.

Jättekiva ensimmäinen kausi kuvattiin aidossa kerrostalossa Helsingin Ullanlinnassa. Nyt kuvaukset tehdään Herttoniemessä sijaitsevalla studiolla.

”Kameran käydessä ei tule ajatelleeksi, että kuvataan kulisseissa. Studion hyvä puoli on se, että täällä on enemmän tilaa tehdä töitä ja viettää taukoa”, Anna Paavilainen sanoo.

jättekiva 2 kuvaus

Jättekivan toisen kauden ohjaa ensimmäisen tapaan Niklas Lindgren, joka on myös sarjan pääkäsikirjoittaja. Lindgrenin mukaan Jättekivan ensimmäinen kausi sai hyvän vastaanoton

”Kun sarja on luotu, niin toiselle kaudelle on kiva hakea uusia sävyjä. Jättekivan toinen kausi on hieman vakavampi ja dramaattisempi kuin ensimmäinen, joskin se on edelleen selkeä komediasarja. Lisäksi kakkoskausi on jatkuvajuonisempi ja kokonaiskaareltaan  kunnianhimoisempi. Ensimmäisen kauden jaksot olivat melko irrallisia”, Lindgren luonnehti kuvaustauolla.

jättekiva kuvaus 2 mats langbacka

”Suomen Solsidaniksi” nimetty Jättekiva leikittelee toisellakin kaudella perhekulttuurien erilaisuuksilla. Aino on kotoisin Lapista ja Micke suomenruotsalaisesta porvariperheestä.

”Olen kuullut suomenruotsalaisilta, että he ovat tykänneet sarjasta. Sarjan aihepiiri liippaa läheltä omaa arkeani, koska kaksikielisyys on läsnä elämtässäni joka päivä”, Micken isää näyttelevä Mats Långbacka kertoo.

jättekiva kuvaus 4

Niklas Lindgren on kehitellyt kauden tapahtumat puolisonsa, käsikirjoittaja Karoliina Lindgrenin kanssa. Sarjan muut käsikirjoittajat ovat Anna Brotkin ja Kris Gummerus.

Jättekivan toista kautta on kuvattu myös Espoon edustalla saaressa sekä Helsingin kahviloissa ja leikkipuistoissa.

jättekiva kuvaus 5Ylva Ekblad esittää Jättekiva-sarjassa Micken äitiä, suomenruotsalaista hienostorouvaa Gunillaa.

jättekiva kuvaus 6

Jättekivan ensimmäinen kausi on katsottavissa Elisa Viihde Aitiossa.

Teksti ja kuvat: Jouni Hirn

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone