Sara-yhtye teki uransa raskaimman levyn, teksteihin saatiin teemoja Netflixin hittisarjasta – ”vahvoja tunnelmia sekä synkkiä maisemia”

Kotimaisen raskaan vaihtoehtorockin tervaskantoihin kuuluva Sara-yhtye julkaisi perjantaina yhdeksännen studioalbuminsa.

Vuonna 1995 Kaskisissa perustetun Saran Pimeys-nimeä kantava levy esittelee yhtyeen raskaampana kuin koskaan ennen. Yhtyeen lähtökohtana oli jatkaa edellisen Summa-albumin (2018) soundia viemällä sitä tuottaja Arto Tuunelan johdolla vielä syvemmälle kylmyyteen ja pimeyteen.

”Oli kiva huomata, että kitaralla alkoi taas syntymään riffejä ja se todella kuuluu uudella pitkäsoitolla. Koneitahan meillä on aina ollut, mutta lähtökohtaisesti olemme olleet aina vaihtoehtorock -bändi ja nyt kitarat ovat ehkä vielä suuremmassa roolissa kuin aiemmin. Halusin jatkaa Summa -levyn soundia, viedä sitä vielä syvemmälle kylmyyteen ja pimeyteen. Luvassa on siis vahvoja tunnelmia sekä synkkiä ja jylhiä maisemia”, Saran nokkamies Joa Korhonen kertoo levystä.

Korhonen kertoo saaneensa teemoja teksteihin Netflixin Dark-sarjasta. Hän lähti hakemaan samankaltaista kokonaistunnelmaa musiikillisesti, tummanpuhuvaa jännitettä ja arvaamattomuutta.

Lyriikat pitävät sisällään ajatuksia herättävää abstraktia pohdiskelua. Korhonen halusi luoda levylle mielummin sävellyksiä tukevan vahvan ja syvän tunnelman, kuin suoraa tarinankerrontaa.

Levyn avainbiisejä ovat Korhosen mukaan jo singlenä julkaistu Se osa joka rikkoo sekä Taivas, jossa vierailee Oranssi Pazuzu -yhtyeen laulaja Jun-His.

Bändi lähtee levyn myötä kiertueelle. Keikkoja on tulossa ainakin Helsingin On The Rocksiin, Tampereen Yo-talolle, Jyväskylän Lutakkoon, Kuopion Sawohouseen, Seinäjoen Rytmikorjaamolle, Vaasan WSArenalle sekä Oulun Club Teatrialle. Muutamien siirrettyjen keikkojen tarkat päivät varmistuvat myöhemmin.

Kuva: Tiina Routamaa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone