Ruotsalaisen NHL-legendan elämäntarinasta julkaistaan tv-sarja – ”Nyt kun sarja on valmis, olen sekä ylpeä että hiukan surullinen”

Uutuussarja Börje – The Journey of a Legend saa ensi-iltansa Viaplayssa sunnuntaina 19. marraskuuta. Sarja kertoo ruotsalaiskiekkoilija Börje Salmingista, joka teki läpimurron NHL-kaukaloissa 70-luvulla ja hänen uransa vei miehen Pohjois-Ruotsista Torontoon.

Sarjan päärooleissa nähdään ruotsalaistähdet Valter Skarsgård ja Hedda Stiernstedt, mukana sarjassa nähdään myös suomalaistanskalainen näyttelijä Sara Soulié.

Ohjaaja Amir Chamdin oli tiiviissä yhteydessä Börje Salmingin kanssa sarjan esituotannosta kuvauksiin saakka, kahdeksan vuoden ajan. Börje on kuvattu Ruotsissa ja Kanadassa.

”Tämä projekti on ollut lähellä sydäntäni lähes kahdeksan vuoden ajan. Kaikki alkoi kun luin sanomalehdestä Börjen haastattelun, jossa hän kertoi kasvutarinansa ja haasteista, joita hän kohtasi 1970-luvun jääkiekkosirkuksessa. Tämä johti ihanaan tapaamiseen Börjen kanssa, jossa kerroin hänelle ideastani. Loppu on, kuten sanotaan, historiaa. Nyt kun sarja on valmis, olen sekä ylpeä että hiukan surullinen”, kertoo Amir Chamdin.

Kuusiosaisen sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ovat katsottavissa yksinoikeudella Viaplayssa 19.11. alkaen. Loput neljä jaksoa julkistetaan aina sunnuntaisin yksi jakso viikossa. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone