Riku Nieminen teki yhden elämänsä haastavimmista rooleista – tämän takia Sipoon herttua koukuttaa häntä

Näyttelijä Riku Nieminen aikoo viettää rennon kesän. Mesta.net tapasi hänet Sipoon herttua -sarjan lehdistötilaisuudessa.

Suositun komediasarjan Sipoon herttuan kolmas kausi on saapunut katsottavaksi Elisa Viihde Viaplayhin. Riku Nieminen näyttelee sarjassa rikostutkija Kalle Mahosta, joka selvittelee Sipoossa sattuneita rikosepäilyjä kollegansa Tero Riskin (Juho Milonoff) kanssa. Nieminen kuvailee rooliaan yhdeksi haastavimmista urallaan

”Roolin esittäminen oli äärimmäisen haasteellinen tehtävä, koska roolihahmoni Kallen tapa kommunikoida on lakoninen ja aika suora. En itse ole yhtään sellainen. Lisäksi sarjan on tyyliltään haastava, koska siinä täytyy puhua nopeasti”, Nieminen kuvailee.

Niemisen mukaan Sipoon herttua on raikkaan hauska ja nerokkaasti käsikirjoitettu sarja.

”Olen lukenut kaikkien kausian käsikirjoitukset miltei yhdeltä istumalta, ja jännittänyt innoissaan, mitä hahmoille tapahtuu. Eilen katsoin koko kolmannen kauden yhteen putkeen. Koen olevani aika etuoikeutettu, kun saan olla osa sarjan universumia.”

Nieminen kehuu sarjan käsikirjoituksen, ohjauksen ja näyttelijätöiden lisäksi sarjan nerokasta leikkausta.

”Ensimmäisessä jaksossa tulee jopa Luc Besson -tyylistä leikkaustyyliä, jossa kahdessa eri paikassa puhutaan samaa tekstiä, mutta tarkoitetaan päivänvastaisia asioita. Jossain kohtaa taas jatketaan sen ihmisen lausetta aivan toisessa tilanteessa”, hän analysoi.

juttu jatkuu

Nieminen esittää sarjassa suorasanaista rikostutkijaa Kalle Mahosta.

Niemisellä on takanaan kiireinen kevät. Siihen kuuluivat eduskuntavaalit ja valtiotieteen pääsykokeet. Kesän hän aikoo ottaa rennosti.

”Kesästä on tulossa leppoisa. On muutamia työkeikkoja siellä täällä, mutta muuten lomaillaan perheen kanssa”, Nieminen päättää.

Sipoon herttua -sarjan kolme kautta katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone