Riikka Sandberg haluaa kirjoittaa toisenkin romaaninsa ulkomailla: ” Tarinasta tulee elinvoimaisempi ja uskottavampi, kun on viettänyt kirjan maisemissa aikaa”

Riikka Sandbergin esikoisteos Ørja (Otava) lukeutuu tämän vuoden kiehtovimpiin uutuusromaaneihin. Sandberg kävi Helsingin Kirjamessuilla puhumassa esikoisromaanistaan ja tapaamassa lukijoitaan. 

”En ole aiemmin käynyt Helsingin Kirjamessuilla, mutta toki olen käynyt monissa muissa kirjallisuustapahtumissa. Aamulla lavalle astuminen jännitti, mutta nyt on todella ihana fiilis”, Sandberg totesi kirjakeskustelun jälkeen. 

Ørja-esikoiskirjan herättämä huomio tuli Sandbergille positiivisena yllätyksenä.

”Yllätyin siitä, miten nopeasti kirjakritiikkejä tuli ja miten positiivisia ne olivat. Päällimmäisenä olen kiitollinen siitä, että Ørja on kiinnostanut niin paljon. Olen saanut paljon viestejä ja palautetta. On tuntunut ihanalta tutustua uusiin ihmisiin ja tavata lukijoita.” 

Sandbergin toinen romaani on suunnitteluvaiheessa. Tällä hetkellä työpöydällä on käsikirjoitus, joka alkaa Jyllannista. Haave olisi kirjoittaa Pohjoismaihin sijoittuvia kirjoja.

”Odotan jo, että pääsen kiinni taustatöihin. Haluaisin myös lähteä kesällä kirjoitusmatkalle Tanskan rannikolle.”

Esikoisteos Ørja oli vuosien projekti. Osan kirjasta Sandberg kirjoitti Norjassa eri vuokramökeissä, yhtenä kesänä myös Färsaarilla. 

”Menin joka vuosi eri paikkaan, koronaikana olin Lapissa ja Turun saaristossa. Jokainen kirjoitusreissu antoi kirjaan uusia elementtejä. Samanlainen inspiroiva metodi kiinnostaa edelleen. Tarinasta tulee elinvoimaisempi ja uskottavampi, kun on viettänyt kirjan maisemissa aikaa”, hän toteaa.

Kerro vielä mitä itse olet lukenut viime aikoina? 

”Nyt minulla on kesken Aino Vähäpesolan uutuus Suurenmoinen epävire sekä Iida Turpeisen Elolliset, joka on tämän syksyn hittikirjoja. Tänä vuonna lukemistani kirjoista mieleenpainuvin on ollut Niko Hallikaisen Suuri märkä salaisuus.” 

Lue myös: Riikka Sandberg kirjoitti esikoiskirjaansa pienellä saarella Norjassa – ala-asteen opettajan oivallus sai ymmärtämään, että kirjoja tekevät ihan tavalliset ihmiset

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone