Renki ja Sipoon herttua saivat kutsuvierasensi-iltansa: ”Tätä hetkeä on odotettu kuin kuuta nousevaa”

Elisa Viihteen alkuperäissarjojen Renki ja Sipoon herttua yhteistä kutsuvierasensi-iltaa juhlittiin torstaina Helsingissä. Mesta.net vieraili punaisella matolla.

Leo Viirretin käsikirjoittama ja Pete Riskin ohjaama Renki tulee katsottavaksi yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayhin sunnuntaina 23. huhtikuuta.

Sarjassa Eero Ritalan esittämä perheenisä Petri ei suoriudu omakotitalon remonttiaskareista ja autonlaitosta. Itsetuntonsa menettänyt mies palkkaa itselleen Joonas Saartamon esittämän apumiehen ja siitä alkaa kohtalokas tapahtumasarja.

Renki yhdistelee draamaa, komediaa ja jännitystä. Ritala toteaa, että sarja luo suomalaiseen televisiosarjaan uuden tyylilajin, jonka nimeksi hän lanseeraa nordic com-noirin.

Petrin rooli tuntui hänestä heti omalta.

”Joskus koekuvausten jälkeen saattaa tuntua siltä, että rooli on kiinnostava, muttei ehkä sittenkään mun juttu. Rengin kohdalla tiesin heti, että miten se pitää näytellä ja miten saan siitä vielä paremman”, Ritala toteaa.

Krista Salminen esittää Renki-sarjassa perheeäitiä. Kuva: Marko Seuranen

Petrin vaimoa Annea esittää Kreeta Salmisen. Hänen mukaansa sarjassa on omanlaisensa freesi tunnelma, jollaista vastaavaa hän ei ole kokenut kotimaisissa sarjoissa.

”Nauroimme ääneen jo harjoituksissa, kun luimme tekstiä yhdessä. Se on aina hyvä merkki. Minulla, Eero Ritalalla ja Joonas Saartamolla on pitkä yhteinen historia. Meillä oli hauskaa ja se näkyy lopputuloksessa”.

”Sarja kuvattiin kaksi vuotta sitten, joten on ihanaa, että se tulee vihdoin kaikkien nähtäväksi. Työn tulos on nyt tässä. Toivottavasti moni löytää Rengin, koska se on ihanan hieno sarja”, Salminen sanoi punaisella matolla.

Leo Viirret sai sarjaidean bussimatkalla: Kuva: Marko Seuranen

Käsikirjoittaja Leo Viirret sai idean Renki-sarjaan bussimatkalla, kun hän mietti, että miten ihmeessä hän saa hoidettua autoremontin ja katsastuksen kaiken kiireen keskellä. Silloin hän sai ajatuksen, että voisiko hän palkata itselleen vakituisen apumiehen.

”Sarjan vastaanotto jännittää. Tämä on ensimmäinen omasta ideastani kummunnut sarja. Toivottavasti yleisö näkee sen hauskana. Olen ymmärtänyt, että sarja toimii laajemmalle yleisölle, vaikka koko perheelle”, Viirret totesi.

Pete Riski ohjasi Rengin. Kuva: Marko Seuranen

Renki-sarja on ohjaaja Pete Riskin uran ensimmäinen komediasarja ja monella muullakin tapaa uraauurtava kokemus.

”Sarjan kuvauksista on aikaa yli kaksi vuotta. Tätä hetkeä on odotettu kuin kuuta nousevaa. Olen niin iloinen lopputuloksesta. Katsotaan miten nyt tästä eteenpäin juhlitaan”, Riski totesi punaisen maton äärellä.

Kari Hietalahti nähdään pitkästä aikaa Pasi Kovalaisen roolissa. Kuva: Marko Seuranen.

Siinä missä Renki on katsojille uusi sarjatuttavuus, vanha kunnon suosikkisarja Sipoon herttua laukkaa jo kolmannelle kaudelle. Niklas Lindgrenin ohjaama uusi kausi tulee Elisa Viihde Viaplayhin sunnuntaina 11. kesäkuuta.

Jatkokaudella Kari Hietalahden esittämä liikemies Pasi Kovalainen on jälleen talousvaikeuksissa, eikä perhe-elämäkään kukoista. Sipooseen ryhdytään rakentamaan golfkenttää, ja pelastaakseen itsensä Kovalainen haluaa projektin itselleen. Kunnanvaltuustossa ollaan jyrkästi eri mieltä. Kynnyskysymys kuuluu, kummalta osapuolelta lyöytyy enemmän vääntövoimaa?

Atte Järvisen käsikirjoitus saa jälleen ylistystä Kari Hietalahdelta sekä Ville Myllyrinteeltä, joka esittää Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtajaa Tapani Maskulaa.

”Katsoimme juuri äsken Hissun kanssa kolmannen kauden ensimmäisen jakson. Sanoinkin Hissulle, että sarja on sopivan kepeä sellaisiin hetkiin, kun ei jaksa tai nappaa tehdä mitään muuta. Sitä voi katsoa useamman jakson putkeen ilman pinnistelyä”, Ville Myllyrinne sanoi punaisella matolla.

Hietalahden mukaan sarjassa on huomionarvoista se, että sen tapahtumat voisivat olla totta.

”Sipoon sijaan siinä voisi olla mikä tahansa Suomen kunta. Atte Järvisellä on apunaan politiikan asiantuntija, joka tarkastaa faktoja ja varmistaa, että asiat voisivat mennä noin. Näytellessä tuli usein ihmeteltyä, että voiko tällaista tapahtua oikeassa elämässä”, Hietalahti kertoi.

Näyttelijäkaverukset viettivät ensi-iltaa rauhallisissa merkeissä. Hietalahti kertoi suunnistavansa ensi-illasta kotiin katsomaan Feyernord – AC Roman välistä Eurooppa-liigan jalkapallo-ottelua. Perjantaina hän aikoo mennä hiihtämään Paloheinään – viimeistä kertaa tällä kaudella.

Ville Myllyrinne innostui irroittelemaan. Kuva: Marko Seuranen

Hietalahti ja Myllyrinne toteavat, että takavuosina ensi-illat olivat huomattavasti raisumpia tilaisuuksia.

”Tässä haikailtiin juuri 90-lukua. Siihen aikaan tässä vaiheessa iltaa olisi kauhea lasien kilinä ja huutoäänestys siitä, että missä iltaa jatketaan. Nyt meno on niin rauhallista, että voi kuulla, kuinka nuppineula putoaa”, Myllyrinne nauroi.

Kreeta Salminen, Eero Ritala, Kari Hietalahti ja Ville Myllyrinne juttelivat rennosti kutsuvierasyleisölle. Kuva: Marko Seuranen.
Antti Tuomainen on innokas tv-sarjojen ja elokuvien kuluttaja. Kuva: Marko Seuranen

Kutsuvierasensi-iltaan saapui myös kirjailija Antti Tuomainen, joka kertoi kirjoittavansa parhaillaan syksyllä ilmestyvää Palavat kivet -teosta.

Tuomaisen samannimiseen romaaniin perustuva Mies joka kuoli -sarja julkaistiin Elisa Viihde Viaplayssa kesäkuussa 2022. Hän kertoo saaneensa sarjasta runsaasti kiitosta.

”Olen erityisen iloinen siitä, että Hamina on saanut näkyvyyttä. Tietysti olen sarjasta itsestään hirveän iloinen.”

Tuomaisen mukaan lähiaikoina on luvassa lisää tv- ja elokuvaoikeuksiin liittyviä uutisia. TV-sarjojen ja elokuvien suhteen hän sanoo olevansa kaikkiruokainen.

”Katson kaikkea komediasarjoista true-crimeen ja dokumentteihin. Rakastan myös vanhoja elokuvia.”

Kirjailija ja näyttelijä Anna-Leena Härkönen saapui ensi-iltaan kirjailijakollegansa Katja Kallion kanssa. Kuva: Marko Seuranen

Kirjailija ja näyttelijä Anna-Leena Härkönen kertoo katsoneensa Sipoon herttuan ensimmäisen kauden ja odottavansa innolla uutta kautta. Myös Renki-sarjaa odottaa innolla.

”Suomalaiset tekevät hyvää komediaa. Katsoin trailerin tästä Rengistä. Leo Viirret on käsikirjoittanut sarjan. Tykkään hänen käsikirjoitustöistään. Oletan siksi, että sarja on hyvä.”

Härkösen uusi romaani Huomenna hän ei tule on menossa juuri painoon. Härkönen on näytellyt viime vuosina muun muassa Dowshiftaajissa ja Mädän omenat -sarjoissa. Nyt hän ei ole näytellyt hetkeen.

”Tein edellisen roolini Napapiirin sankarit 4 -elokuvassa. Seuraaksi keskityn uuden kirjan markkinointiin ja kesällä lähden lomalle Kreikkaan”, Härkönen valotti suunnitelmiaan.

Renki-sarja on katsottavissa 24.3. alkaen Elisa Viihde Viaplayssa. Sipoon herttuan kolmas kausi saapuu kesäkuussa. Katso traileri alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone