Poikani Joel -sarja meni näyttelijöiden ja ohjaajan tunteisiin: ”Sarja tuo näkyviin sen, kuinka monia henkirikos koskettaa”

Tampereen Pispalaan sijoittuva psykologinen trillerisarja Poikani Joel perustuu brittiläiseen A Mother’s Son -minisarjaan (2012). Elisa Viihde Viaplayn sarjauutuus kertoo tavallisesta uusperheestä, jonka arki saa traagisen käänteen, kun perheen poikaa epäillään nuoren tytön murhasta.

Laura Malmivaara esittämä Roosa asuu kahden teininsä kanssa uuden miehensä Laurin (Ilkka Villi) ja tämän lasten luona. Perheen kodin lähellä tapahtuu lukiolaistytön murha. Saatuaan 16-vuotiaan poikansa Joelin (Alex Laine) kiinni valheesta, Roosa alkaa epäillä tämän sekaantuneen henkirikokseen.

Joelia esittävä Alex Laine on uusi tuttavuus katsojille. Hän on tehnyt aiemmin pieniä piipahduksia muun muassa Koskinen ja Hymyä! -tv-sarjoissa.

”Lauran kanssa oli mahtava näytellä. Sain häneltä tärkeitä neuvoja ja palautetta. Se oli hyvin kasvattava kokemus. Tämä rooli on minulle unelmien täyttymys. Näyttelijän töihin ei ole ollut helppoa päästä käsiksi. Lähden ajatuksesta, että kokemus vie minua eteenpäin. Siksi pienetkin roolin ovat olleet tärkeitä”, Alex Laine kertoi sarjan julkistamistilaisuudessa.

Laura Malmivaara ja Alex Laine tekevät hienot roolit äitinä ja poikana.

Laura Malmivaara kuvailee Alexia herkäksi ja avoimeksi näyttelijäksi, joka on halukas oppimaan uutta.

”Meidän oli helppoa työskennellä yhdessä, koska hän on heittäytyvä ja kiinnostuva. Harjoittelimme paljon ennen kuvaksia ja yritimme löytää perheen sisäinen dynamiikan. Ennen kuvausten alkua kävimme tutustumassa myös kuvauspaikkana olleeseen taloon”, Laura Malmivaara kertoi.

Ilkka Villi esittää lakimiestä, joka pyörittää uusperhettä Roosan (Malmivaaran) kanssa. Hän kuvailee hahmoaan tuikitavalliseksi perheenisäksi, joka yllättäen joutuu keskelle tragediaa.

Villi pitää sarjaa poikkeuksellisena, koska rikosta ei lähestytä perinteiseen tapaan poliisityön kautta, vaan keskiössä ovat rikoksen vaikutus perhesuhteisiin.

”Poliisi etäännyttää teon faktoiksi ja ratkaisuiksi, mutta vanhemmilla ei ole sitä mahdollisuutta. Heille kaikesta aiheutuu vain mieletön tunnemyrsky. Vahva tarina vyöryy kuvainnollisesti katsojan iholle, koska rikos esitetään uudesta kulmasta, perheen sisältä.”, hän kuvailee.

Turkka Mastomäki näyttelee Joelin isää, joka yrittää suojella poikaansa viimeiseen asti ja on valmis jopa valehtelemaan hänen puolestaan.

”Sarja on tuotu huikean hienosti suomalaiseen kulttuuriin ja käsikirjoituksen rakenne on kerrassaan makea. Sarja tuo hyvin esiin uusioperheongelmat sekä vanhempien käymät mielentaistelut. Erityisesti äidin puolelta on kuvattu todella hienosti sitä, kuinka hän ei halua uskoa poikansa syyllisyyteen ja rupeaa väistämään totuutta. Hän uskoo mieluummin johonkin valheeseen ja haluaa paeta sinne”, Mastomäki kertoo.

Hän pitää Poikani Joelia tasapainoisena ja hienosti rytmitettynä trillerinä, jonka tapahtumat ovat ajankohtaisia.

”Tässä pääpaino ja heijastumat ovat lapsissa. Nuorista näyttelijöistä jokainen hoiti oman roolinsa hemmetin hienosti”, Mastomäki kehuu.

Sarja kuvattiin Tampereella, jossa Mastomäki asuu nykyisin.

”Tampere on kaunis kaupunki, jossa on nykyisin hyvät resurssit tehdä elokuvia ja tv-sarjoja. Myös välimatkat ovat lyhyemmät kuin täällä ruuhkaisessa Stadissa.”

Ohjaaja Saara Cantell pitää Poikani Joelia yhteiskunnallisesti tärkeänä sarjana.

”Tämä on aika hurja tarina ja se meni ihon alle. Etenkin vanhempana. Itselläni on kolme aikuista poikaa. Muistan hyvin, kuinka murrosiässä oma lapsi saattoi tuntua ikään kuin tavoittamattomalta. Sarja kertoo hienosti myös uusperheestä ja siitä miten kaksi perhettä onnistuu sulautumaan toisiinsa”, Cantell kertoo.

Kaksiosainen sarja on pitkän elokuvan mittainen. Putkeen katsottuna se muodostaakin elokuvamaisen kokonaisuuden. Cantellin mukaan sarjaformaatti otettiin huomioon leikkausvaiheessa.

”Selkeä ero elokuvaan on se, että toiseen jaksoon piti jäädä selkeä koukku, että katsoja jatkaa katsomista”, Cantell tähdentää.

Poikani Joel perustuu brittiläiseen A Mother’s Son -minisarjaan (2012). Suomalaista versiota on käsikirjoittanut Kati Royale.

”Tarinaa tuntui ihanalta lähteä tekemään. Meillä oli myös hyvät näyttelijät ja pääsimme harjoittelemaan yhdessä. Se on ihana vaihe, kun eloisa käsikirjoitus herää henkiin harjoitellessa.”

Poikani Joel kertoo Cantellin mukaan pohjimmiltaan rakkaudesta.

”Olen sarjasta aika ylpeä. Se on ehyt ja koen sen merkitykelliseksi. Yleensä poliisissarjossa seurataan rikosturkintaa, mutta tässä tuodaan näkyviin se, kuinka monia ihmisiä rikos koskettaa. Se tuo tavallaan inhimillisen puolen esille.”

Poikani Joel katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone