Pohjolan laki -sarjaa kuvattiin helsinkiläisellä arvoalueella – tätä on luvassa uudella kaudella

Mesta.net vieraili Pohjolan laki -sarjan toisen kauden kuvauksissa. Lakimaailmaan sijoittuvan draamasarjan uusi kausi julkaistaan Elisa Viihde Viaplayssa vuoden 2023 aikana.

Katajanokalla Helsingissä kuvattiin toukokuisena iltana suomalaista lakidraamaa. Yksi kerrostalon katutason liikehuoneistoista on lavastettu kuvitteellisen Arkivuon lakifirman toimistoksi. Työhuoneiden pöydillä on läppäreitä, vihkoja ja muistilappuja. Konttori on sokkeloinen ja ahdas. Joka askeleella on varottava kameroita, valaisimia sekä lattialla kiemurtelevia johtoja.

Pohjolan laki oli Elisa Viihde Viaplayn vuoden 2021 suosituimpia sarjoja. Pääosaa Matti Pohjolaa esittävä Lauri Tilkanen kertoo, että toisella kaudella on luvassa enemmän toimintaa ja draamaa.

”Oikeussalissa ollaan toisella kaudella hieman vähemmän. Ensimmäisellä kaudella otettiin kierroksia joistain vanhoista tapahtumista ja nyt niitä avataan katsojille”, Tilkanen valottaa.

Ensimmäisellä kaudella Arkivuon toimistokohtaukset kuvattiin Punavuoressa, mutta kyseinen toimistotila oli varattu. Uusi kuvauspaikka löytyi entisen arkkitehtitoimiston tiloista aivan Katajanokan kasinon kupeesta.

”Tämäkin on aika simppelisti lavastettu, mutta ehkä pientä face liftiä on tehty viime kauteen. Muutama viherkasvi ja taulu on tuotu. Tämä on tunnelmaltaan aika perheenomainen, jollaiseksi eräs lakimies kuvaili oma työpaikkaansa”, lakifirman työntekijää Adia näyttelevä Anna Böhm tuumasi kuvausten lomassa.

Nyt kuvataan. Näyttelijät asettuvat paikoilleen. Kun ohjaaja Samuli Valkama antaa luvan, Böhm astelee ovelle ja vastaanottaa lähetyksen lähetiltä.

Pohjolan lain ensimmäisen kauden ohjasi Teppo Airaksinen, mutta toisella kaudella ohjaajana toimii Samuli Valkama.

”Muistan, kun pari vuotta sitten Teppo (Airaksinen) kertoi ohjaavansa uutta Pohjolan laki – sarjaa. Mietin silloin, että onkohan Suomessa koskaan aiemmin tehty lakimiesmaailmaan sijoittuvaa tv-sarjaa. Katsoin ensimmäisen kauden ja se oli mielestäni todella hyvä. Kun minua kysyttiin mukaan toiselle kaudelle, niin asiat loksahtivat kohdalleen”, Valkama kertoo.

Valkama valmistautui kuvauksiin käymällä Pasilan oikeustalolla käräjäoikeuden istunnoissa Tilkasen ja Böhmin kanssa.

”En ollut koskaan aiemmin käynyt oikeussalissa, joten kokemus oli erittäin mielenkiitoinen”, Valkama toteaa.

Sarjan kuvaukset alkoivat maaliskuussa ja päättyivät toukokuussa. Sarjaa on kuvattu myös muun muassa Helsingin Ruoholahdessa ja Gunnarskullan kartanossa Kirkkonummella.

Valkaman mukaan kuvaukset ovat sujuneet hyvin, vaikkakin myöhään jatkunut talvi toi mukanaan haasteita. Kuvausten alkaessa Maaliskuussa Helsingissä oli runsaasti lunta, joka suli nopeasti pois. Tekijöiden onneksi kaikki ulkokohtaukset kuvattiin silloin, kun lumi oli maassa.

Anna Böhmin esittämä Adi oli ensimmäisellä kaudella innokas juristiharjoittelija, mutta kakkoskaudella hän on valmistunut ja saa hoitaakseen omia oikeustapauksia. Adin rooli on toisella kaudella suurempi.

Böhm pitää uutta kautta edellistä runsaampana.

”Nyt tuodaan esille myötä sitä, että millaisia meidän hahmomme ovat vapaa-ajalla. Ensimmäisellä kaudella oltiin aika työorientoituneita, ja sitä ollaan edelleenkin, mutta myös siviilipuolta tuodaan esille”, hän pohtii.

Myös toisen kauden käsikirjoituksesta vastaa Juha Karvanen yhdessä käsikirjoitustiimin, Tiina Tanskasen ja Tua Harnon, kanssa. 

Böhm ja Tilkanen ovat erityisen iloisia siitä, että he ovat saaneet sarjasta hyvää palautetta lakialan ammattilaisilta.

”Moni juristi on sanonut, että sarjan ensimmäinen kausi oli onnistunut ja totuudenmukainen. Itselleni on tärkeää, että asiat menevät mahdollisimman oikein. On hienoa näytellä huolella tehtyä käsikirjoitusta, jonka oikeellisuuteen voi luottaa,”, Böhm toteaa.

”Olemme saaneet sarjan pysymään realistisena, vaikka joitakin tilanteita on pakko draamallistaa, Asianajan työ on pitkälti paperien lukemista ja istumista. Mutta emme me sentään nouse käräjäoikeudessa seisomaan ja pitämään jenkkityylisiä pitkiä loppupuheenvuoroja”, Tilkanen naurahtaa lopuksi.

Katso lisää kuvia alta!

Pohjolan laki -sarjan toinen kausi julkaistaan vuoden 2023 aikana. Ensimmäinen kausi on katsottavissa kokonaisuudessaan Elisa Viihde Viaplayssa.

Lakimies Arkivuota esittävällä Pertti Sveholmilla oli hauskaa, kun pukusuunnittelija Sofia Kouvo suoristi kravattia.
Lauri Tilkanen teki pienen happihyppelyn päntäten samalla käsikirjoitusta.
Vilho Arvivuon työpöytää koristaa kunniakirja.
Toimiston kapealla käytävällä kuvattiin yksi kohtaus.
Autolautta lipui taustalla, kun valaistusta asennettiin ikkunan taakse.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone