Vihtiläisiä hämmentäneen valoilmiön syy selvisi – kyseessä oli Suomen tv-sarjahistorian suurin tehosteräjähdys

Pimeällä taivaalla nähty valoilmiö herätti ihmestystä Vihdissä keskiviikkona 28. lokakuuta.

Myös Iltalehti kertoi verkkosivuillaan oudosta valoilmiöstä. Jutussa julkaistiin lukijan kuvaama video, jossa jättimäinen valonleimahdus näkyy. Lehden haastattelema palomestari kertoi, että ”paikalla testattiin elokuvatekniikkaa sekä suoritettiin jonkinlaisia räjäytyksiä elokuvaa varten”.

Ohjaaja AJ Annila kertoo Mesta.netille, että kyseinen erikoistehoste nähdään hänen ohjaamansa Nyrkki-sarjan toisella kaudella, joka saa ensi-illan Elisa Viihteessä syksyllä 2021.

Annilan mukaan Vihdissä toteutettu erikoistehoste on Suomen tv-sarjahistorian suurin räjähdetehoste.

”Sillä hetkellä, kun 67-metrinen tuliseinämä nousi ilmaan valaisten taivaan, täyttyi myös yksi lapsuuden haaveistani”, Annila naurahtaa viitaten pikkupoikien papattileikkeihin.

Annila kertoo seuranneensa valoilmiön herättämää keskustelua pilke silmäkulmassa. Räjähdyksen syystä esitettiin erilaisia arvoita ja liikkeelle lähti myös villejä salaliittoteorioita.

”Monen mielestä kuulosti hieman epäuskottavalta, että kyseessä oli tehoste. Moni uskoi, että räjähdyksessä oli kyse valtion tekemästä testistä. Tuollainen kuulosti sarjan tekijän kannalta mukavalta”, Annila myhäilee.

Sitä, millaiseen kohtaukseen räjähdys liittyy, ei haluta paljastaa. Nyrkin toisella kaudella sotien jälkeen Suomessa kielletty Vihan veljet -järjestö havittelee Suur-Suomea ja vaatii menetettyä Karjalaa takaisin Suomelle.

Aiemmin palkitun Ikitie-elokuvan ohjannut Annila toteaa, että toisella kaudella nähdään hänen oman ohjaajauransa hurjimmat draamakohtaukset.

”Olen katsonut kuvausten aikana monitoria ja ihaillut, että miten toimivaa ja koskettavaa kamaa tässä syntyykään. Niinä hetkinä jokainen osa-alue tuntui loksahtavan paikoilleen”, Annila sanoo.

juttu jatkuu…

Sarjassa nähdään ensimmäiseltä kaudelta tutut Emmi Parviainen. Olavi Uusivirta ja kuvassa oleva Hannu-Pekka Björkman,

Nyrkki-sarjan toisen kauden kuvaukset päättyivät maanantaina.

Ensimmäinen kausi julkaistiin Elisa Viihde Aitiossa lokakuussa 2019. Sarja keräsi useita Kultainen Venla -ehdokkuuksia (2019), ja se on myyty yli 20 eri maahan.

Lue myös:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone