Oliver juhlistaa 15-vuotista uraansa Virtain Hiekkarannalla – laulaja Jari Väyliö kertoo paikkaan liittyvän nuoruusmuiston: ”Tuijotin Suomen Slashin housuja”

Suomirockyhtye Oliver julkaisee Singlet 2014-2018 -kokoelmalevyn tänä perjantaina.

Vuonna 2003 perustettu bändi juhlistaa kokoelmalevyä ja 15-vuotista
uraansa Virtain Hiekkarannalla lauantaina 29.9.  Mesta.net kysyi juhla-aaton tunnelmia laulaja Jari Väyliöltä.

Oliverille tulee 15 vuotta mittariin. Millaisia tuntemuksia se sinussa herättää?
”Se herättää vahvaa kiitollisuuden tunnetta ja arvostusta tätä matkaa kohtaan joka on saatu jo taivaltaa. Me ollaan saatu tehdä nyt neljä levyä, julkaista singlejä iso nippu ja ennen kaikkea kiertää Suomea ja esittää näitä lauluja jo 15 vuotta. Mä en näe tässä mitään sellaista valmistumispistettä vaan nimenomaan tän matkan.  Ja siitä oon nauttinut. Paljon.”
”Oon ylpeä meistä ja toki vähän itsestänikin, että ollaan tässä missä just nyt ollaan. Tehdään uramme parasta musiikkia ja uskalletaan olla musan tekemisen kanssa rohkeita ja uteliaita. Halu tehdä ja kertoa ihmisille tarinoita on kova. Mä koen vahvasti tän nyt niin, että mulla on vielä paljon sanottavaa. Paljon tärkeitä teemoja joista kirjoittaa lauluja.”
Juhlakeikka pidetään Virtain Hiekkarannalla. Millainen iltama on luvassa?
”Tää on kulkenut meidän työryhmällä nimellä THE KEIKKA. Eli eiköhän tässä ole luvassa aika spesiaali ilta. Me soitetaan aika pitkä ja monitasoinen keikka. Lavalle nousee myös vierailijoita joten senkin puolesta on tulossa hyvin erilainen ilta. Ja lämppärinä tietenkin ihan mielettömän kova Mikko Harju. Oon siitä erittäin onnellinen, että Mikko pääsi meidän iltaan mukaan.”

”Hiekkarannalle koostetaan myös Oliver-aiheista videomateriaalia vuosien varrelta, eli siellä pääsee muistelemaan ja tutustumaan myös alkuvuosien toimintaan.”

Paikkahan on legendaarinen. Kerro joku siihen liittyvä nuoruusmuisto?

 ”Oli muistaakseni vuosi 1998. Olin juuri päässyt riparilta ja ekaa kertaa menossa Hiekkarannalle. Esiintymässä oli YÖ. Ja nimenomaan se Yö, jossa Petanderin Markku soitti kitaraa. Jotenkin ihmeellisen mutkan kautta päädyin ennen keikkaa Yön keikkabussiin keskustelemaan Petanderin kanssa kun se vaihtoi keikkakuteita päälleen. Seisoin oviaukossa ja tuijotin Suomen Slashin housuja joissa oli enemmän reikiä kuin kangasta. Oli kova meno. ”

Kerro vielä mitä tuleva vuosi tuo tullessaan?

”Meillä on oikeastaan jo ensi vuosi aika hyvinkin suunniteltu. Uutta materiaalia ollaan jo tehty ja sitä tulee varmasti ulos. Seuraavaksi kuitenkin nautitaan kiertueesta ja kierretään pitkin Suomea. Alkuvuodesta vähän breikkiä ja sit uuden materiaalin kimppuun. Noustaan sekä fyysisesti, että henkisesti muutamia askelia ylemmäs. Tuleva vuosi tulee pitämään sisällään kohtaamisia, huikeita keikkoja, vahvaa lyriikkaa ja upeita kertosäkeitä. Tarinoita hiekkatien päästä.”
Kuuntele kokoelmalevyä Spotifysta.
Kuva: Jaakko Manninen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone