Olavi Uusivirta nautti Nyrkki-sarjan kuvauksista, vaikka reissu Kuubaan ei toteutunutkaan – ”Poikkeuksellinen suomalainen tv-draama”

”Nyrkki on tervetullut lisä tarjottimelle. Sen leikittelevä tyylilaji on aika poikkeuksellinen suomalaiselle tv-draamalle. Ohjaaja AJ Annila kuvaili sitä korkeaoktaaniseksi humpuukiksi. Se on oikein osuvasti sanottu”, Olavi Uusivirta kuvailee Nyrkki-vakoojasarjaa.

Katri ja Kirsti Mannisen käsikirjoittaman Nyrkin toinen kausi julkaistiin syyskuun aikana Elisa Viihde Viaplayssa. Olavi Uusivirta näyttelee sarjassa jazz-pianisti Julius Boijea, joka on myös kovaotteisen Nyrkki-vakoojaryhmän jäsen.

Monipuolinen rooli oli Uusivirralle mieluisa tehdä. Siinä sai myös laulaa ja soittaa, joka sopi erityisen hyvin musiikin ammattilaiselle.

Uusivirralla on näppinsä pelissä myös Nyrkki-kauden tunnuskappaleessa, joka päätyi mukaan sattumalta.

”Olimme markkinoimassa sarjaa Brysselissä paikallisen levittäjän tapahtumassa. Esitin samalla muutaman kappaleen pianolla. Olen tykännyt lapsesta saakka Kauko Käyhkön Rempallaan -biisistä, joten esitin sen keikalla. Annila innostui esityksestä niin, että hän halusi kappaleen toisen kauden tunnuskappaleeksi.”

Uusivirran esittämä Boije on kosmopoliitti, joka matkustaa kakkoskaudella Havannaan. Sarjan tekijöiden haaveena oli lähteä kuvausreissulla Kuubaan, mutta koronatilanne sotki suunnitelmat.

”Mietimme myös, että mentäisiinkö edes Kanariansaarille, mutta silloin olisimme joutuneen kahden viikon karanteeniin. Päädyimme lopulta siihen ratkaisuun, että rakennamme palan Havannaa Helsinkiin, Aleksanterinkadun ja Pohjois-Esplanadin väliseen kortteliin”, Uusivirta kertoo.

Uusivirran mukaan kuvauksissa vallitsi käsinkoskeltavan innostunut tunnelma ja kaikki pistivät parastaan. Kaikki lavastajista valaisioihin ja maskeeraajista äänisuunnittelijoihin ja näyttelijöihin halusivat ylittää itsensä.

”Suuri syy siihen oli se, että nyt käytössämme oli sen verran iso budjetti, ettei kenenkään tarvinnut kiirehtiä tuli perseen alla. Se näkyy sarjan laadussa.”

”Valitettavasti Suomessa osa tv-sarjoista tehdään niin pienellä budjetilla, että periaatteessa osa olisi ollut parempi jättää kokonaan tekemättä. Kun jaksoja kuvataan liian nopealla aikataululla, kuvien ja kohtausten rakentamiseen ei jää riittävästi aikaa. Nyrkkiä tehdessä ei ollut tätä ongelmaa”, Uusivirta painottaa.

Nyrkki on katsottavissa Elisa Viihde Viaplaysta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone