Nopsajalka: Sun

Antti Ilmari Hakala, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Nopsajalka, on julkaissut neljännen sooloalbuminsa nimeltä Sun. Mun– niminen jatko-osa on luvassa todennäköisesti syksymmällä. Reggaeartistina ja -tuottajana tunnettu Nopsajalka on uutuudellaan ottanut etäisyyttä kyseiseen genreen. Reggae kuuluu levyllä vain ajoittain. Sun on enemmänkin poplevy joka laittaa ihmiset tanssimaan. Toki Nopsajalan musiikki on aina saanut liikettä kuulijoihinsa. Kaupallisesti järkevintä olisi ollut jatkaa samalla linjalla. On kuitenkin hienoa, että mies haluaa kokeilla jotain muutakin.

Levyn keskipisteessä ovat naiset. Tai nainen. Lieneekö Nopsajalka tehnyt ison osan albumin kappaleista omalle vaimolleen? Ainakin naiset näyttävät olevan artistille suuri inspiraation lähde. Kappaleissa liikutaan keskellä arjen askareita, puhutaan arjessa jaksamisesta. Laulut kannustavat jatkamaan eteenpäin. Tarinoiden henkilöillä on takana pitkä parisuhde jota arjen erotiikka kummasti piristää. Toisinaan on mahdollista päästä vapaalle juhlimaan mutta asiat eivät enää mene saman kaavan mukaan kuin ennen. “Miksi kaikkia hauska päätyy nykyään päivystykseen?”, kyselee Nopsajalka. Kotirouvien ollessa liikkeellä kaikenlaista sattuu ja tapahtuu.

Vierailevien artistien lista ei ole pitkä. Erin laulaa kappaleessa Seuraava, Rauhatäti kappaleessa Nitisee & natisee. Huge L räppää kappaleessa Kolmekymppinen nainen. Nopsajalka on säveltänyt, soittanut, tuottanut ja sanoittanut levyn pääosin itse. Albumilta julkaistut singlet ovat keskenään kovin erilaisia. Tuoreempi, levyn päättävä Lupaan olla on kaunis rakkaudentunnustus ja se esittelee artistin herkemmän puolen. Nautintoo puolestaan tarttuu toisella tavalla ja panee tanssijalkaan liikettä. Sun esittelee aikuistuneen Nopsajalan jota rakkaus, yhdessäolo ja ihmisyys puhuttelevat.

Petri Kipinä

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone