Noa Lange ei tiennyt Häräntappoaseesta mitään hakiessaan sarjaan: ”Vasta kuvauksissa tajusin, kuinka iso juttu tämä on”

Uusi Häräntappoase lukeutuu kesän puhutuimpiin sarjauutuuksiin. Anna-Leena Härkösen klassikkoromaaniin perustuvan sarjan yhtä päähahmoa Rutasta esittää Noa Lange.

”Olen näytellyt teatterin lavalla yhdeksän vuotta, mutta kameran edessä olen vielä aloittelija. Ennen Häräntappoasetta kameratyöstä oli kokemusta vain yhdestä K-kaupan mainoksesta. Sarjan myötä se on alkanut kiinnostamaan minua”. Lange kertoi Mesta.netille.

Yli 200 nuorten tapaan hän hali roolia lähettämällä koekuvausvideon. Sen jälkeen hänet kutsuttiin tuotantoyhtiön koekuvauksiin. Vasta kolmannen käynnin jälkeen tuotantoyhtiö illmoitti, että hän on saanut roolin.

”Saatuani roolin en edes osannut sanoa, otanko sen vastaan. Halusin lukea käsikirjotuksen, sillä en ollut lukenut kirjaa ja katsonut ensimmäistä sarjaa. Vasta kuvauksissa ymmärsin, kuinka isosta asiasta Häräntappoaseessa on kyse. Olen nyt iloinen ja kiitollinen, että pääsin mukaan sarjaan.”

Langen molemmat vanhemmat ovat ulkomaalaistaustaisia ja hän on asunut koko ikänsä Helsingissä. Hyppy oululaisen Rutasen lenkkareihin ei ollut ihan yksinkertaista, sillä puheesta piti karsia ”stadin aksentti”.

”Käsikirjoituksessa olivat mää ja sä -sanat sekaisin. Ohjaaja Petra Lumenoksa sanoi, että voin käyttää niitä, kuten parhaalta tuntuu.”

Langen esittämä Rutanen ja Allu Korva (Carola Hakola) ottavat sarjassa yhteen kirosanoja säästämättä. Serkusten välinen kissa hiiri -leikki kehittyy lopulta lämpimäksi ystävyyssuhteeksi.

”Olemme syntyneet Carolan kanssa samana päivänä ja olemme aika samanlaisia. Carola on mahtava tyyppi, jonka kanssa oli myös mahtava näytellä. Heitimme toisillemme rankkaa läppää, mutta ei meillä mitään riitoja ollut.”

Lange työstää parhaillaan musiikkia Lage-artisnimellä, mutta ovet ovat avoinna myös näyttelemiselle.

”Musiikki on pääosissa tänä kesänä. Siinä on se hyvä puoli, että sitä voi tehdä ilman kenenkään suostumusta, koska vaan ja missä vain.”

Häräntappoase on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa. Alkuperäinen sarja Yle Areenasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone