Netflix-elokuvasta tuttu Heidi Niemi luo uraa Britanniassa – teki Seitsemästä veljeksestä hulvattoman yhden naisen version

Kurikkalaislähtöinen Heidi Niemi on jo pitkään luonut näyttelijän uraa Isossa-Britanniassa. Hän näyttelee kesällä ilmestyneessä Netflixin euroviisuelokuvassa. Hänet saatetaan nähdä pian myös suomalaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa.

Hei. Esität Youtubessa julkaistulla videolla Seitsemän veljestä
-klassikon yksin seitsemässä minuutissa. Valotatko hieman, mistä tässä hulvattomassa Seven Brothers -videossa on kyse?

”Mulla on jo muutaman vuoden ajan ollut suunnitelmissa tehdä Seitsemästä veljeksestä yhden naisen versio, mutta muut projektit ovat puskeneet tielle. Mainitsin asiasta joskus Suomi Instituutin Jaakko Nousiaiselle. Hän piti asian mielessä ja nyt sopivan paikan tullen tarjosi mahdollisuutta tehdä video version ja antoi mulle vapaat kädet. Projekti on tehty englanniksi ja sillä on tarkoitus avata Seitsemän Veljeksen maailmaa Briteille. Mokumentti tuntui parhaimmalta tavalla tuoda hahmot ja tarinat tiivistetysti yhteen. Kirja on aivan älyttömän hauska!

Näyttelit kesällä ilmestyneessä Netflixin Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga -elokuvassa. Millainen kokemus suuren luokan elokuva oli?

”Rakastan Euroviisuja, Islantia ja Will Ferrelliä, joten oli hienoa päästä mukaan juuri tähän elokuvaan! Oli mahtava työskennellä alansa huippujen kanssa ja nähdä miten isoa tuotantoa pyöritetään. Päivät olivat pitkiä ja odottelua paljon, mutta kun odottelu ajan sai höpötellä Rachel McAdamsin kanssa niin ei paha hehe.”

Mitä muuta syksyysi kuuluu?

”Englannissa on tällä hetkellä aika pysähtynyt tunnelma ja melko katastrofaalinen tilanne koronan kanssa. Paljon siis lenkkeilyä, pyöräilyä, teen juontia ja ihmisten välttelyä. Koekuvaukset hoituu tällä hetkellä videoiden välityksellä, joita on onneksi ollut muutama. Olin elo- syyskuussa Virossa residenssissä työstämässä Finn Noir -projektia, joten sen jatkoa nyt mietitään, että missä ja koska. Sinikka Kyllönen, jonka kanssa teosta työstän asuu Rovaniemellä, joten Zoom käy kuumana.”

Katso Seven Brothers alta.

Kuva: Camilla Adams


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone