Näyttelijä Jarkko Lahden mukaan Haukku haavaa tee -sarjalle on selkeä tilaus” – ”Perhekomedioita tehdään Suomessa yllättävän vähän”

Elisa Viihde -alkuperäissarja Ei Haukku haavaa tee sai marraskuun alussa jatkoa uuden tuotantokauden myötä. Sarjan toisella kaudella nähdään, miten Pitkäsen perhe selviää uusista ja entistäkin kimuranteimmista haasteista. Edelliskaudella menehtynyt rakas isoäiti (Hannele Lauri) alkaa näyttäytyä haamuna miniälleen ja lapsenlapselleen. Kaiken kukkuraksi isän (Lahti) firmaan tupsahtaa viettelevä naistyöntekijä.

Jarkko Lahti hyppäsi jo toistamiseen perheen isän Toni Pitkäsen saappaisiin.

”Toisen kauden kanssa oli rennompaa, koska konsepri oli valmiiksi koeteltu. Meillä oli jo ennakkoon tiedossa, miten ihmiset ottavat sarjan vastaan. Sarjalle on näyttää olevan tilausta. Tällaisia hyvänmielen ja koko perheen sarjoja tehdään yllättävän vähän Suomessa”, Jarkko Lahti pohtii.

Sarjan pääkuvauspaikkana toimi Mellunkylässä sijaitseva omakotitalo. Kakkoskaudella ohjaajana toimi Jäppi Savolainen.

”Hän toi kuvauksiin rauhaa ja hyväntuulisuutta. Ne tulivatkin tarpeen, koska meitä oli koolla aika vilkas poppoo”, Lahti myhäilee.

”Mutta kivaahan se on, että sarjaan on käsikirjoitettu monenikäistä jälkikasvua. On lapsia ja teini-ikäisiä omine somejuttuineen, sitten on aikuisten elämää parisuhde- ja työelämän koukeroineen ja päälle vielä koiraelämää. Sarjan suosio perustunee siihen, että siinä on tarttumapintaa monenikäiselle katsojalle.”

Lahti kertoo olevansa suuri komedian ystävä. Eniten häneen vetoaa komedia, joka on tehty suurella sydämellä.

”Mykkäkauden Chaplinit ja Keatonit ovat aivan huikeita. Hyväntahtoinen ja lämminhenkinen komiikka on mieleeni. En pidä ilkeilystä. Toki sen tyyppisellä komedialla on oma katsojakuntansa, mutta se ei ole minun juttuni.”

Ei haukku haavaa tee Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone