Munkkivuori-sarjaa juhlittiin Helsingissä – Joonas Saartamolle sarja oli yksi uran ehdottomia kohokohtia: ”Usein oli tippa linssissä siinä kohtaa…”

Jani Volasen ohjaaman ja käsikirjoittaman Munkkivuori-sarjan kutsuvierasensi-iltaa vietettiin Helsingin Lasipalatsin Bio Rexissä maanantaina.

Elokuvateatterin punaiselle matolle astelivat Volasen lisäksi muun muassa sarjan päätähdet Viljami Loponen, Laura Birn ja Joonas Saartamo.

Helsingin Munkkivuoreen sijoittuva mysteerinen draamasarja julkaistaan Elisa Viihde Viaplayssa 16. lokakuuta. Sarja sijoittuu 1980-luvun alkuun ja seuraa yhden kesän tapahtumia lasten silmin.

Joonas Saartamo näyttelee sarjassa päähenkilö Mirkon (Viljami Loponen) isää Markkua. Hänen vaimoaan Annea esittää Laura Birn.

Laura Birnillä oli hymy oli herkässä punaisella matolla.
Lahtelainen näyttelijälupaus Viljami Loponen, 14, tekee hienon roolityön päähenkilö Mirkona.

Saartamo toteaa, että rooli ja kuvaukset olivat hänelle mieleenpainuva kokemus monella tapaa.

”Jani on luonut sarjalle omanlaisensa tyylin ja se rikkoo loistavalla tavalla genrejä. Sarja on välillä hauska ja välillä se menee mystiseksi. Hänellä on ohjaajana ja käsikirjoittajana kuitenkin koko ajan tarkka havainto siitä, mistä tarina kertoo. Jos saisin valita, tekisin mielelläni lisää tämänkaltaisia juttuja”, Joonas Saartamo kehui ensi-illan tiimellyksessä.

Saartamo asuu perheensä kanssa Munkkivuoressa, joten kuvauspaikalle oli hänen kotoaan vain parin minuutin kävelymatka. Välillä näyttelijäkollegat kävivät hänen kotonaan lepäämässä ja odottamassa kuvausvuoroaan.

Munkkivuoren avausjakso esitettiin juhlaväelle suurelta kankaalta.

Sarjan lapsinäyttelijät saapuivat joukolla ensi-iltaan.

Munkkivuorea voi pitää poikkeuksellisena kotimaisena sarjana. Kaikki sen tapahtumat esitetään lasten näkökulmasta. Saartamoa liikutti tapa, jolla lapset pohtivat sarjassa elämää ja maailmaa.

”Lapsinäyttelijät olivat todella luonnollisia. Heidän keskusteluitansa olisi voinut katsoa vaikka viikkokausia. Sarjaa tuli katsottua aikuisten suurennuslasin läpi. Usein oli tippa linssissä siinä kohtaa, kun joku lapsi jätettiin leikin ulkopuolelle. Se muistutti siitä, että meidän vanhempien tulee olla tarkkoina siitä, että miten hyvin lapsemme huomioivat muut lapset ja tulevat leikkiin heidän kanssaan.”

Sarja herätti Saartamossa nostalgisia muistoja, sillä hän on itsekin 80-luvun lapsi. Monet sarjassa nähtävät pihaleikit ja muut aikansa ilmiöt osuivat yksi yhteen omien lapsuusmuistojen kanssa.

”Kun Suosikki pamahti himaan, pääsi leikkaamaan saksilla tiettyjen artistien kuvia. Myös kiinalaiset, tykärit ja muut uudenvuodenpommit olivat silloin kova juttu talvisin. Muistan myös ajanottokellot, joilla kisailtiin siitä, että kuka saa kellon pysähtymään lähimmäs tiettyä aikaa”, Saartamo muisteli huvittuneena

Munkkivuori katsottavissa vain Elisa Viihde Viaplaysta 16.10.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone