MOT kertoo thaihierojien karusta tilanteesta Helsingissä – ”Seksipalveluja tarjotaan ravintolaillallisen hinnalla”

Vuosina 2007-2010 Suomessa pohdittiin laajasti, kuinka yhteiskunnan ulkopuolella eläviä thaihierojia tulisi auttaa ja tukea. Tänään MOT-ohjelmassa kerrotaan, että kahdeksan vuotta myöhemmin naisten elämä jatkuu samanlaisena kuin ennen. He elävät muusta yhteiskunnasta eristynyttä elämää.
Ohjelmassa haastatellaan kahta thaihierojaa ja vieraillaan hierontapaikassa Helsingin Kalliosta. Yksistään Kalliossa on kymmeniä thaihierontapaikkoja. Suomessa useita satoja.
Suljettujen ovien ja ikkunoiden takana kaupataan erilaisia palveluja. Rikosylikomisario Kenneth Eriksson Helsingin poliisilaitokselta puhuu suoraan maksullisten seksipalvelujen tarjoamisesta. Polisiin on kuitenkin vaikea puuttua asiaan.
”Kaikki tapahtuu lukittujen ovien takana. On hirvittävän vaikeata nähdä, että häiritseekö se ketään, koska asiakkaat tulevat siististi sisään ja lähtevät siististi ulos. Nykyisin naisia käydään ryöstämässä. Se on ehkä suurin järjestyshäiriö näissä paikoissa tällä hetkellä”, Eriksson kertoo ohjelmassa.
Erikssonin mukaan moni nainen tekisi mielellään muuta työtä, jos olisi vaihtoehtoja.
Ohjelmassa haastatellut naiset kertovat käyttävänsä rahat perheidensä auttamiseen Thaimaassa.
MOT:n mukaan maksu ei kuitenkaan päätä huimaa, sillä seksi maksaa satasen.  Ohjelmassa todetaan, että seksin ostaminen on usein asiakkaalle halvempaa kuin ravintolaillallinen, ja siitäkin rahasta saattaa suurin osa mennä parittajalle.
Artikkeli jatkuu ilmoituksen alla.
 
Naiset kertovat ohjelmassa väkivallasta ja ryöstöistä. Heille ilkutaan ja huudellaan rumia kaduilla.
Ohjelmassa haastatellaan myös ihmiskaupan asiantuntija, ylitarkastaja Venla Rothia sekä Pro-tukipisteen toiminnanjohtajaa Jaana Kauppista. Pro-tukipiste työskentelee thai-naisten parissa.
Viimeisin raportti hierontapaikoista tehtiin vuonna 2014. Tutkimuksessa selvisi, että merkittävä osa Suomen ihmiskauppatapauksista liittyy thaihieromoihin. Niissä työskentelevien naisten asema on erittäin heikko.
”He elivat irrallaan yhteiskunnasta. He olivat kielitaidottomia. Heidän integroitumisensa taso yhteiskuntaan oli heikko. Useimmat heistä asuivat thaihierontapaikoissa eivätkä liikuneet paljoa paikan ulkopuolella”, Venla Roth kertoo ohjelmassa.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

Kommentit suljettu.