Mesta.netin nostossa: Amendfoil

Mesta.netin uuden Mestan nosto -palstan avaa tamperelainen Amendfoil, joka on ehtinyt herättää runsaasti kuhinaa metallipiireissä viime vuoden lopulla julkaistulla Skyline Escape -debyytillään ja kehutuilla keikoillaan. Laulajakitaristi ja pääasiallinen biisientekijä Lassi Mäki-Kala valotti Mestalle nousujohteisen polun syitä ja seurauksia.

Bändinne debyytti on ehtinyt saada varsin mukavasti huomiota. Oletteko itse tyytyväisiä albumiin ja sen saamaan vastaanottoon vai onko mitään ehtinyt jäädä hampaan koloon nyt kun pöly on hieman laskeutunut?

On ollut hienoa ja yllättävää huomata, että arvostelijat sekä yleisö ovat innostuneet levystä.  Lähdimme tekemään monipuolista levyä, jossa biisit ovat pääosassa. Muutaman vuoden livesoiton jälkeenkin biisejä pystyy soittamaan ja kuuntelemaan hyvällä mielellä, joten voin sanoa olevani tyytyväinen lopputulokseen. Seuraavalla levyllä koitetaan vaan tehdä kaikki astetta paremmin ja julkaista levy myös hieman ripeämmin.

Tänä päivänä Do It Yourself -asenne on suotavaa bändin eteenpäin viemiselle. Te olette vieneet ajattelun uudelle tasolle, sillä vastaatte musiikin tekemisen lisäksi äänittämisestä, videoista ja soittimista. Onko tämä luonteva jatke musiikin tekemiselle vai mistä moinen omaehtoisuus? Kaikkea tekemistänne tuntuu leimaavan ainakin sama korkea taso.

DIY-asenne on ollut aika itsestäänselvyys Amendfoilin kanssa. Jos asia pystytään itse hoitamaan, niin se itse myöskin hoidetaan. Se ei tosin tarkoita sitä, emmekö hyödyntäisi ammattilaisia silloin, kun omat taidot eivät tuota tarvittavaa tulosta. Se, että kaikilla bändin jäsenillä on varsinaisen soittamisen lisäksi muitakin bänditoimintaan liittyviä vastuualueita, pitää asian tuoreena.


Amendfoilin Tee se itse -osaamista: katso Origin-video.

[youtube id=”http://www.youtube.com/watch?v=9YQTKvDTQyk&feature=share&list=PLCGKiym-bpv6N1X4mLN5BvPTGqY52Hvtf” width=”600″ height=”350″]


Bändinne musiikissa kuuluu monia tuttuja elementtejä, mutta silti se ei täysin kuulosta miltään muulta bändiltä. Onko teillä kollektiivisia suosikkeja, jotka ovat vaikuttaneet musiikkinne?

Kaikilla meillä olisi varmasti iso lista bändejä joita nimetä. Suurimmat yhteiset vaikuttajat ovat varmaankin Mastodon, System of a Down ja Strapping Young Lad.

Tänä päivänä musiikkia on tarjolla paljon ja erottuminen on vaikeaa. Nyt kun homma on saatu hyviin uriin, oletteko vielä ehtineet ajatella miten nousta sinne niin sanotulle seuraavalle askelmalle?

Toivottavasti ensi syksynä ilmestyvä kakkoslevy auttaa asiassa. Runsas keikkailu yhdistettynä hyvään promootioon ovat myös avaintekijöitä. Pääasia kuitenkin on, että pääsemme tekemään ja soittamaan musiikkia.

Onnea matkaan! Vielä saatesanat lukijoille, miksi kannattaa katsoa alla oleva video?

Kiitosta! Katsokaa Skyline escape ja nauttikaa viime kesän ja syksyn keikkameiningeistä.

[youtube id=”CQgIpK432L0″ width=”600″ height=”350″]


Mesta.netin Nosto -palstalla pyritään esittelemään mielenkiintoisia bändejä, projekteja ja ajankohtaisia ilmiöitä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone