Menestysromaani Auschwitzin tatuoijasta Viaplay-sarja: Tämän tarinan kertominen ei tule olemaan helppoa”

Heather Morrisin bestselleriä Auschwitzin tatuoija on myyty yli 12 miljoonaa kappaletta ja se on kiehtonut ihmisiä ympäri maailmaa. Nyt tositarinaan perustuvasta omaelämäkerrallisesta kirjasta tehdään kuusiosainen sarja, ja se saa ensi-iltansa vuonna 2024 Elisa Viihde Viaplayssa. 

Viaplay-sarjan on ohjannut Tali Shalom-Ezer ja Melanie Lynskey esittää kirjan kirjoittajaa Heather Morrisia. Lale Sokolovin ja Gita Furmanin päärooleja näyttelevät Jonah Hauer-King ja Anna Próchniak.

Auschwitzin tatuoijan kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä ja sarja saa Suomessa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa vuoden 2024 aikana.

Viaplay Groupilla on oikeudet sarjaan Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa, Islannissa, Alankomaissa, Puolassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Tositarinaan perustuva Auschwitzin tatuoija -kirja nousi myyntilistojen kärkeen Suomessakin. Teos kuvaa slovakialaisen Lale Sokolovin selviytymistaistelua Auschwitz-Birkenaun keskitysleiristä. Lale saapuu leirille vuonna 1942 missä hänet pakotetaan tatuoimaan vankitoverit, jotka on valittu työskentelemään tiensä kuolemaan sen sijaan, että hänet kaasutettaisiin kuoliaaksi. Lale suorittaa tehtävänsä mekaanisella tehokkuudella, kunnes rakastuu Gita Furmaniin, nuoreen naiseen, joka tuodaan tatuoitavaksi. Hän päättää tehdä kaikkensa, jotta he molemmat selviävät leiristä.

”Gita Sokolovin ja hänen tarinansa kertominen valkokankaalla on yksi tähänastisen urani suurimmista kunnianosoituksista sekä sydäntäsärkevä kokemus. Tiedän, että tämän tarinan kertominen ei tule olemaan helppoa, mutta pyrin kertomaan heidän tarinansa äärimmäisen kunnioittavasti”, Anna Próchniak sanoi.

  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone