Lenita Susi näyttelee Jälkeläiset-sarjassa sinnikästä aktivistia – yksi hulppeista kuvauspaikoista aiheutti paniikinpoikasen

Lenita Susi, 25, nauttii näyttelemisestä niin paljon, ettei hän luopuisi siitä mistään hinnasta. Elisa Viihteen uudessa Jälkeläiset-sarjassa hän esittää nuorta aktivistia Amelia Mannerta, joka alkaa selvittää omatoimisesti biotiedeyhtiöön tehtyä murtoa ja sen seurauksia.

”Amelian hahmo on idealistinen ja päättäväinen. Hän haluaa muuttaa maailmaa. Oli mielenkiintoista hypätä hänen kenkiinsä”, Lenita Susi luonnehtii roolihahmoaan.

Jälkeläiset sijoittuu noin kymmenen vuoden päähän Helsinkiin. Susi kuvailee sarjaa omaperäiseksi ja rohkeaksi.
”Jälkeläisissä on saavutettu hienolla tavalla utuinen ja vino tunnelma. Se ei selkeästi ole tätä aikaa vaan tulevaisuutta. Maailman on dystooppinen. Pidän myös sarjan visuaalisesta ilmeestä. Se on väreiltään ja kuviltaan todella kaunis.”

Jälkeläisissä käsitellään myös lapsettomuutta ja kipeitä lapsi-vanhempisuhteita. Suden esittämän Amalian äiti (Eeva Soivio) on urakeskeinen ja kiireinen eikä keskity tyttärensä elämään.
Äidin ja tyttären välejä heikentää entisestään se, että äiti käyttää biopankin murtoa oman poliittisen asemansa pönkittämiseen.

Amelian ja äidin kotikohtaukset kuvattiin Kalasataman tornitalojen ylimmissä kerroksissa.

”En ollut aiemmin käynyt Kalasataman tornitaloissa. Ylimmistä kerroksista näkee koko Helsingin yli. Näimme myös, kuinka sateinen säärintama lähestyi meitä. Minuun iski korkeanpaikan kammo. Tuntui hurjalta kävellä lattiaan asti yltävän ikkunan edessä. Kysyinkin, että ei kai se kaadu”, Susi naurahtaa.

Aiemmin Susi on nähty Sorjosessa, Mielensäpahoittajassa ja Elämältä kaiken sain -elokuvassa. Keväästä 2021 saakka hän on näytellyt Salatut elämät -sarjassa.

Susi ei ole aiemmin tehnyt Jälkeläisten kaltaista tulevaisuuteen sijoittuvaa sarjaa.

”Se oli mielenkiintoista. Aloin miettimään, että kuinka kaukana tällainen geenien editoiminen on todellisuudessa ja että voiko jotain tämänkaltaista tulla tapahtumaan oikeasti ja milloin.”

juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Sarjaa kuvattiin hulppeissa maisemissa Kalasataman tornitalossa, jossa Suden roolihahmon koti sijaitsi. Kuvassa Elmer Bäck, Aksa Korttila ja Eeva Soivio.

Lenita Susi on ollut kiinnostunut näyttelemisestä lapsesta saakka. Hän muistaa tehneensä ensimmäisen roolinsa jo tarhaiässä.

”Teimme päiväkodissa Lohikäärme-Puff- näytelmän. Sen on ensimmäinen muisto näyttelemisestä. Kun aloitin teatterin harrastuksena, minut ja siskoni Marianne napattiin näyttelemään lyhytelokuvaan. Esitimme lapsenlapsia. Pääsin kuvausten tauolla taluttamaan Seela Sellan koiria. Se oli kunniatehtävä. Seela varoitteli, että ne sitten vetävät paljon. Vastasin, että joo joo, kyllä mä pärjään.”

Susi nauttii näyttelemisestä niin paljon, ettei haluaisi luopua ammatistaan mistään hinnasta. Erityisen onnellinen on siitä, että töitä on riittänyt myös korona-aikana.”

”Näytteleminen on ykkösjuttu, mutta sen lisäksi tykkään käsikirjoittaa, ommella, suunnitella vaateita, laulaa, tehdä somea, piirtää, maalata ja tanssin.”

”Haaveilen myös omasta romaanista. Minulla on muutamia aika pitkälle kehitettyjä ideoita, mutta en vielä tiedä, että haluanko tehdä niistä elokuvakäsikirjoituksia, kirjoja vaiko sarjakuvia. Muoto hakee vielä itseään. Sisälläni on paljon tarinoita”, Susi toteaa lopuksi.

Jälkeläiset Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone