Laura Malmivaara teki uransa pysäyttävimmän roolin Poikani Joel -sarjassa: ”Se meni suoraan ytimeen ja pahimpiin pelkoihin”

Elisa Viihde Viaplayn uudessa alkuperäissarjassa Poikani Joel uusperheen elämä järkkyy, kun perheen poikaa epäillään henkirikoksesta. Rooli perheenäitinä oli Laura Malmivaaralle tunteita herättävä kokemus.

Elisa Viihde Viaplayssa 17.4. ensi-iltansa saava rikosdraamasarja Poikani Joel pohjautuu vuonna 2012 Isossa-Britanniassa julkaistuun englantilaissarjaan A Mother’s Son. Tampereelle sijoitetun suomalaisversion on käsikirjoittanut Kati Royle ja ohjauksesta vastaa Saara Cantell.

Laura Malmivaara esittämä Roosa on kahden teininsä kanssa muuttanut uuden miehensä Laurin (Ilkka Villi) ja tämän lasten luo. Sitten kaupungissa tapahtuu lukiolaistytön murha. Saatuaan 16-vuotiaan poikansa Joelin (Alex Laine) kiinni valheesta, Roosa alkaa epäillä tämän sekaantuneen tytön murhaan.

Kun televisiosarjoissa rikoksia käsitellään useimmiten poliisityön kautta, niin Poikani Joel -sarjassa näytetään, millainen vaikutus tragedialla on perheen sisällä. Malmivaara kuvailee rooliaan uransa pysäyttävimmäksi kokemukseksi.

”Jo pelkästään käsikirjoituksen lukemiskokemus nimenomaan äitinä sai haukkomaan henkeä. Se meni suoraan ytimeen ja pahimpiin pelkoihin. Että, jos yhtäkkiä olisikin tilanteessa, jossa ei tietäisi keneen voi luottaa ja mikä on totta ja mikä ei”, Malmivaara kertoo.

juttu jatkuu

Malmivaaran esikoinen täyttää pian 18 vuotta, joten hän pystyi samaistumaan roolihahmonsa epävarmuuteen ja neuvottomuuteen.

”Nuoren äitinä oleminen on ihan eri juttu kuin pienen lapsen hoitaminen. Nuori kasvaa hetkessä omista käsistä pois.”

Roosa-äidin rooli on väkevä, tuska, pelko ja epätietoisuus ovat käsin kosketeltavissa.

”Olen näytellyt äitejä aikaisemminkin, mutta koskaan aiemmin mikään rooli ei ole mennyt samalla tavalla tunteisiin. Tässä tarinassa on jotain niin hurjaa, etten tiennyt, että huutaisinko vai itkisinkö. Roolihenkilöni pitää tunteensa pitkälti piilossa. Hän ottaa selvää, kantaa vastuuta ja taistelee, mutta ei päästä tunteitaan ulos”, Malmivaara kuvailee.

Malmivaaran roolihahmon Joel-poikaa esittää uusi kiinnostava näyttelijätuttavuus Alex Laine.

”Alex on herkkä ja avoin nuori näyttelijä, joka on halukas oppimaan. Meidän oli helppoa työskennellä yhdessä, koska hän oli heittäytyvä ja kiinnostuva. Harjoittelimme paljon ennen kuvaksia ja yritimme löytää perheen sisäistä dynamiikkaa. Kävimme myös tutustumassa ennalta kuvauspaikkana olleeseen taloon.”

Malmivaara toivoo, että sarja löytää katsojia ahdistavasta aiheestaan huolimatta.

”Tämä ei ole perinteinen rikossarja, vaan ytimessä on perheen ihmissuhteet. Jos perhedraama ja perimmäiset tunteet kiinnostavat, tässä on ne kaikki.”

Poikani Joel katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa. Katso traileri alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone