Krista Kososen tähdittämä jättisarja Pedot julkaistiin: ”Viihdyttävä scifi-sarja, joka on jännittävä ja dramaattinen”

Kansainvälinen suursarja Pedot (The Swarm) sai ensi-illan sunnuntaina (28.5.). Krista Kosonen tekee sarjassa yhden uransa isoimmista rooleistaan.

Kahdeksanosainen scifi-sarjaon yksi Euroopan suurimmista draamatuotannoista tähän mennessä, mukana on joitakin Euroopan ja Japanin suurimpia mediataloja, kuten ZDF, Hulu (Japani), France Television, RAI ja Viaplay.

Suomessa sarja on saatavilla vain Elisa Viihde Viaplaysta.

Sarja perustuu Frank Schätzingin vuonna 2004 julkaistuun menestysromaaniin. Jättibudjetin ekojännärissä ihmiskunnan holtiton suhtautuminen luontoa kohtaan saa meriluonnon kostamaan traagisin seurauksin.

Krista Kosonen esittää suomalaista tieteilijä Tina Lundia, joka työskentelee Dr. Sigur Johansonin (Alexander Karim) rinnalla.  

”Roolihahmoni Tina Lund on töissä tutkijana Hovestad Energy -nimisessä firmassa, joka alkaa toteuttaa syvänmerenpohjan porausta. Porauksen yhteydessä on löytynyt matoja, ja Tina haluaa tietää, onko tästä haittaa ympäristölle. Siksi hän ottaa yhteyttä entiseen miesystäväänsä, tutkija Dr. Sigur Johansoniin. Teemaltaan sarja on äärimmäisen ajankohtainen. Millaista haittaa aiheutuu ekosysteemille, kun ihminen alkaa muokkaamaan ympäristöä uusilla tavoilla? Ajankohtaisen teeman lisäksi kyseessä on viihdyttävä scifi-sarja, joka on jännittävä ja dramaattinen: Dystopia siitä, mitä jos luonto iskeekin takaisin”, kertoo Krista Kosonen.

Sarjan muissa rooleissa nähdään Alexander Karim, Cécile De France ja Leonie Benesch.

Pedot-sarjan lisäksi Krista Kosonen näyttelee tänä vuonna myös ruotsalaisessa Ronja Ryövärintytär -sarjassa, joka julkaistaan loppuvuodesta. Krista kommentoi sarjan käynnissä olevista kuvauksista näin:

”Ronjan kuvaukset loppusuoralla, kesäkuussa loppuvat kaikilla kuvaukset. Olen sarjassa ainoana suomalaisena mukana, mikä oli aivan ihmeellistä olla mukana ruotsalaisessa klassikkoteoksessa. Koko teos on uskomattoman hieno, ja itselleni tärkeä. Olen lukenut kirjaa nyt tyttärelleni– tuntuu, että sarjasta tulee hieno!”

Pedot-sarja Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone