Kreeta Salminen matkusti innoissaan Ivalo-sarjaan kuvauksiin – perillä Lapissa odotti eksoottinen yllätys

Ivalo-sarjan kolmannella kaudella nähdään uutena näyttelijänä Kreeta Salminen. Hänen roolihahmonsa Helena Kirkinen on muuttanut nuorena Ivalosta etelään. Lomaillessaan kotiseudullaan ja päättää sattuneista syistä paluu muuttaa Lappiin.

Pesti Ivalo-sarjassa oli Salmiselle erityisen mieluisa, sillä hän on lukeutunut sarjan aktiivisiin katsojiin.

”Olen katsonut molemmat aiemmat kaudet heti tuoreeltaan ja sarja on tempaissut mukaansa. Visuaalinen maailma, ohjaus ja käsikirjoitus ovat olleet täysin kansainvälistä tasoa. Kun ohjaaja Juha Lankinen soitti ja kysyi minua sarjaan, olin tosi otettu ja vastasin heti myöntävästi”, Kreeta Salminen kertoi sarjan lehdistötilaisuudessa.

Viime talvena Salminen matkusti kuvauksiin Ivaloon. Siinä vaiheessa kolmoskauden kuvakset olivat jo täydessä vauhdissa.

”Yleisesti minulle jäi kuvauksista parhaiten mieleen lämmin ja vastaanottavainen ilmapiiri. Katajan Janne ja Taneli Mäkelä saavat jo pelkällä läsnäolollaan aikaiseksi hyvän tunnelman. Samoin Lankisen Juha osaa luoda ympärilleen lämpimän positiivisen energian.”

Kolmannella kaudella käsitellään vaikeita teemoja, kuten kiusaamista. Salmisen mukaan jo siksikin on tärkeää, että kuvauksissa vallitsee hyvä ilmapiiri.

”Kiusaamisteema kosketti itseäni erityisesti. Se on ollut läsnä elämässäni monella eri tavalla. Erityisesti siksi, koska oma tytär aloitti juuri koulun. On tärkeää, että aihetta käsitellään tv-sarjassa”, Salminen tähdentää.

juttu jatkuu…

Kreeta Salminen ja Iina Kuustonen ovat tunteneet toisensa 12-vuotiaista saakka, koska heidän vanhempansa ovat toisilleen tuttuja.

Lappi oli Salmiselle etäisesti tuttu parikymmenen vuoden takaisilta lomareissuilta. Hän pääsi jo ensimmäisenä päivänä tekemään ”tulikasteen”, kun hänen pitkäaikaisen ystävänsä Iina Kuustonen järjesti hänelle nuotioillallisen joen varressa. Tarjolla oli nuotiolla paistettua kääpiösiikaa, jonka Kuustonen oli pakannut mukaansa kuvauksista, joissa hän perkasi kalaa.

Lappi teki Salmiseen suuren vaikutuksen.

”Jäin kuvausten jälkeen lomalle hiihtämään ja ihailemaan maisemia. Kuvauksissa oli epätodellinen tunne. Se oli ihana kokemus. Maisemat olivat niin ihania, että tuntui kuin olisi näytellyt lavasteissa”, Salminen hehkuttaa.

Ivalon kolmas kausi on katsottavissa Ruutu plussalla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Katajalla ei kyllä ole minkäänlaisia näyttelijänlahjoja.

Kommentit suljettu.