Kiira Korpi vastaa runokirjansa saamaan kritiikkiin julkaisemalla uuden runon – lue näyte Kiiran tulevasta työn alla olevasta kirjasta!

Entinen taitoluistelija Kiira Korpi nousi otsikoihin runokirjansa Hyppää vaan! (Otava) saaman ankaran kritiikin johdosta.

Helsingin Sanomien arviossa koko kirjan olemassaolo asetettiin kyseenalaiseksi. Kriitkon mielestä ”Korven teoksen julkaiseminen tuntuu suorastaan härskiltä, runoilijoita vähättelevältä ja vastuuttomalta.”

Kiira vastaa kohuun Instagramissa. Maailmaan mahtuu mielipiteitä, ja kritiikki ei poista Kiiran tuntemaa ylpeyttä teoksestaan.

”Hienoa, että kirjani hyppäsi tänään Aamulehden ja Hesarin kriitikoiden käsittelyyn. Luin molemmat tekstit suurella mielenkiinnolla. Kirjakritiikki voi parhaimmillaan olla syvällinen ja monesta kulmasta teosta tutkiva. Olen todella ylpeä omasta kirjastani, sen tunnelatauksesta, draaman kaaresta ja kauniista kuvista (Emma Kyytsösen käsialaa) sekä ennen kaikkea, miten se saamani palautteen perusteella koskettaa ja rohkaisee lukijoita”.

Kiira Korpi / Instagram

Runoja on maailmassa monenlaisia, ja joskus ei ole olennaista luokitellaanko tekstit runoiksi, mietelauseiksi vai joksikin muuksi”, Kiira jatkaa.

Näytteitä Hyppää vaan! -kirjasta voi lukea Elisa Kirja -palvelusta. Kiira lisää vielä postaukseensa näytteen tulevasta – seuraavasta kirjasta, joka on jo työn alla:

”Älä rakas koskaan enää

pienennä valoasi

sen takia,

että se on jollekin

muistutus omasta

pimeydestä.

Kuva: Jonne Räsänen/ Otava

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

4 kommenttia

  1. Paavo Haavikon opettajan Kauko Haahtelan paljon käytetty kirjallisuuden lukemisto, jonka lopussa on runo-osasto, on nimeltään Korvesta ja valtateiltä. Sen runot on hieno tiivistys Suomen runoudesta tuona aikana, jonka yleensä vähän lukenut mutta nopeasti ymmärtänyt oli lukenut tarkkaan, kun 19-vuotiaana julkaisi kunnianhimoisen esikoisrunokokoelmansa tuolta ja vähän muultakin pohjalta ( D.H. Lawrencen runojen suomennokset): Tiet etäisyyksiin.

  2. Tavallisen ihmisen puolesta. Tavallisen naisen mietteitä. Huolimatta menestyksestä ja koulutuksesta, Kiira on hiomaton timantti.

Kommentit suljettu.