Kesävieraana Elina Backman: ”Mikään ei voita sellaista kesäyötä mökillä, kun on löytänyt jonkun oikein hyvän kirjan”

Kesävieras-juttusarja alkaa jälleen Mesta.netin kirjasivuilla. Ensimmäisenä vieraana on dekkaristi Elina Backman, jonka viime vuonna ilmestynut esikoisteos Kun kuningas kuolee (Otava) sai loistavan vastaanoton. Toinen dekkari Kun jäljet katoavat ilmestyi alkukesällä.

Hei Elina. Millaisen vastaanoton toinen dekkarisi Kun jäljet katoavat on saanut?

”Kirja ilmestyi toukokuun puolivälissä ja olen iloinen siitä miten hyvin se on otettu vastaan jo nyt. Lukijoilta on tullut paljon mahtavia viestejä. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Helsingin Lammassaareen, joka on yksi suosikkipaikoistani koko maailmassa.

Miten ahkera lukija olet? Millaista kirjallisuutta luet yleensä?

Olen aina lukenut paljon, mutta nyt omia kirjoja kirjoittaessa on ollut pakko pitää aina välillä pidempiäkin taukoja. Luen oikeastaan kaikkea dekkareista proosaan ja tietokirjoista elämänkertoihin.

Kuunteletko myös äänikirjoja?

Kuuntelen äänikirjoja nykyään lähes aina pyöräillessä tai kävellessä. Jos tarinassa on imua, pidennän tarvittaessa jopa matkaa, jotta voin jatkaa kuuntelua.

Mitä kirjoja olet lukenut viimeksi?

Viime aikojen mieleenpainuvimmat kirjat ovat olleet Delia Owensin Suon villi laulu, Juhani Karilan Pienen hauen metsästys, Joonatan Tolan Punainen planeetta sekä Joan Didionin Iltojen sinessä.

Entä mitä kirjoja aiot lukea kesän aikana?

Seuraavaksi lukulistallani on Karin Smirnoffin Lähdin veljen luo sekä Anna Soudakovan Mitä männyt näkevät.

Mainitse joku unohtumaton kesäkirjasuosikkisi?

En koskaan lue samaa kirjaa uudestaan, koska maailmassa on niin paljon luettavaa, mutta Totuus Harry Quebertin tapauksesta oli täydellinen kesäkirja. Mikään ei voita sellaista kesäyötä mökillä, kun on löytänyt jonkun oikein hyvän kirjan eikä malta lopettaa. Muut ympärillä nukkuvat, järvi on tyyni ja satunnaiset ötökät sirisevät hyönteisverkkoa vasten. Vaikka valvoisi todella myöhään ulkona on silti valoisaa. 

Kiitos haastattelusta ja oikein mukavaa kesää. Kerro vielä millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on?

Aion syödä joka päivä mansikoita, pyöräillä, mökkeillä ja saunoa paljon. Kiitos ja mahtavaa kesää!

Kun jäljet katoavat on ilmestynyt myös e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukee Sanna Majuri. Kuuntele näyte täältä.

Kuva Jonne Räsänen

Elina Backman (s.1983) on helsinkiläinen dekkarikirjailija, joka työskentelee luovana johtajana media-alalla. Backman on koulutukseltaan medianomi (Master Of Culture and Arts), copywriter sekä ratkaisukeskeinen terapeutti. Backman asuu perheensä kanssa vanhassa hirsitalossa, jonka pihalla laulaa kesäisin satakieli.

Elina Backmanin esikoisteos Kun kuningas kuolee palkittiin Elisa Kirjan Vuoden kotimainen kirja 2020 -kirjallisuuspalkinnon Vuoden tulokas 2020 -kategorian voittajaksi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone