Kari Hietalahden mukaan Sipoon herttua -sarjassa on yksi erityispiirre: ”Komediaa ei voi tehdä pelleilemällä”

Näyttelijä Kari Hietalahden loppukesän ohjelmassa ovat tv-sarjan kuvaukset ja kalastusreissu Norjaan.

Suosikkisarja Sipoon herttua laukkaa jo kolmannelle kaudelle. Niklas Lindgrenin ohjaama uusi kausi on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayhin.

Uudella kaudella Kari Hietalahden esittämä liikemies Pasi Kovalainen on jälleen talousvaikeuksissa, ja perhe-elämä hiipuu. Sipooseen ryhdytään rakentamaan golfkenttää, ja pelastaakseen itsensä Kovalainen haluaa omia projektin itselleen. Kunnanvaltuustossa ollaan jyrkästi eri mieltä.

Atte Järvisen käsikirjoitus saa ylistystä Kari Hietalahdelta. Hänen mukaansa sarjassa on huomionarvoista se, että sen tapahtumat voisivat olla totta.

”Sipoon herttua on älykäs ja aukoton sarja. Komediaa ei voi tehdä pelleilemällä. Mitä todempaa, sen parempaa se on”, Hietalahti sanoo,

”Sipoon sijaan siinä voisi olla mikä tahansa Suomen kunta. Atte Järvisellä on apunaan politiikan asiantuntija, joka tarkastaa faktoja ja varmistaa, että asiat voisivat mennä noin. Näytellessä tuli usein ihmeteltyä, että voiko tällaista tapahtua oikeassa elämässä.”

Luonnonsuojelu on yksi kolmannen Sipoon herttua -kauden teemoista. Golfkenttää täytetään rakennusjätteellä, liito-oravia varastetaan ja siirretään kaavoitusalueelle. Valituksia rustataan yksi toisen perään.

Hietalahti tekee itse luonnonsuojelutyötä. Pääasiallisena kohteena ovat saimaannorpat. Hän on törmännyt usein tapauksiin, joissa luonnosuojelulakeja yritetään kiertää.

Hietalahti on yksi Hyvä katiska -projektin puuhamiehistä.  Norppaturvallisen Hyvä katiskan ominaisuus on se, että norpat eivät pääse kalasaaliin toivossa sisään katiskaan, sillä katiskan suuaukko ei veny 15 senttimetriä leveämmäksi.

”Ihmiset voivat tulla vanhoja verkkoja meille ja me annamme heille katiskan tilalle. Kokoontumisissa tapaa paljon vanhaa polvea ja joskus sinne tulee kunnan päättäjiä aukomaan päätään.”

Kesä on ollut Hietalahdelle leppoista aikaa. Elokuussa alkavat erään toisen Elisa Viihde -sarjan kuvaukset.

”Elokuun lopulla lähden Norjaan pojan kanssa. Olen saanut hänet innostumaan perhokalastuksesta. Hän sai hienon kalan viime kesänä ja uskon saavani pojasta hyvän kalakaverin. Korpelan Tommi totesi, että saamme pojasta myös hyvän kuskin”, Hietalahti naurahtaa lopuksi.

Sipoon herttuan kaikki kaudet katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone