Kari Hietalahden kuuluisa Pancho-koira on jo 16-vuotias – näin tv:stä tutulla chihuahualla menee nyt: ”Se on elänyt hyvää koiran elämää”

Koko kansan tuntemaa näyttelijä Kari Hietalahti on tottunut siihen, että vuodesta toiseen häneltä kysytään lemmikkikoira Panchon kuulumisia. Myös Mesta.net tarttui tilaisuuteen tavatessaan Hietalahden Elisa Viihteen Sipoon herttua -sarjan uuden kauden lehdistötilaisuudessa.

Hietalahden omistama chihuahua Kenraali Pancho nousi kulttimaineeseen 2010-luvun alussa Kenraali Pancho & Pojat Pohjoiskalotilla – kalastusohjelman myötä. JIM-kanavalla nähdyssä sarjassa seurattiin Panchon, Hietalahden ja Tommi Korpelan eräreissua Pohjoiskalotilla.

Pancho on jo 16-vuotias. Hietalahden mukaan koira voi ikäänsä nähden hyvin, mutta televisiossa sitä ei enää nähdä.

”Yritämme päästä tekemään uutta kalastusohjelmaa Aleksi Salmenperän ja Tommi Korpelan kanssa. Meidän Pancho ei lähde enää mukaan. Se on jo 16-vuotias ja eläkkeellä”, Hietalahti sanoo.

Hietalahden mukaan Pancho on ikäisekseen virkeä ja viettää rauhaisaa koiravanhuksen elämään Helsingissä.

”Sillä on muistihäiriöitä. Se näkee ja kuulee huonommin. Hampaitakin on lähtenyt. Meidän on hoidettavaa sitä taiempaa enemmän. On huolehdittava, että Pancho syö riittävästi, ettei se laihdu. Olen kuullut, että dementiasta kärsivät koirat saattavat unohtaa syömisen. Olemme käyttäneet sitä verikokeissa ja kaikki on hyvin”, Hietalahti sanoo.

Pancho on yksi vuosikymmenen tunnetuimpia ja rakastetuimpia kotimaisia koiranäyttelijöitä ja sillä on tuhansia seuraajia somekanavissa.

Kalastusohjelman lisäksi se on nähty Yle Leaksissa kenraalina, jolta kysyttiin aina kommentteja päivän polttaviin asioihin, mutta turhaan.

”Marinpesä-sarjassa se oli vaarallinen villieläin. Jossain ohjelmassa se esitti oravaa ja Kimmo-sarjassa se oli vainukoira Patena. Kimmosta se sai tosi paljon ihailijapostia. Pancho on todella hyvä televisiokoira, mutta nyt sillä ei olisi enää kärsivällisyyttä siihen hommaan.”

Pancho oli vielä pentu ollessaan ensimmäiselle kuvausreissulla Kenraali Pancho -ohjelmassa. Reissuilta on jäänyt monta hyvää ja hurjaakin muistoa.

”Kuvauksissa laskimme koskissa ja joissa ja Panchokin sai välillä osumaa. Kun ohjelma tuli ulos ajattelin, että nyt joku eläinsuojeluyhdistys haluaa ottaa koiran pois meiltä. Sainkin postia Suomen Chihuhualiitosta. Varovasti avasin varovaisin mielin kirjekuoren, mutta siinä kiiteltiinkin meitä, että helvetin hienoa, kun näytätte, että chihuahuasta on ihan mihin tahansa”, Hietalahtu naurahtaa.

Hietalahti tiedostaa, että yhteiset päivät käyvät vähiin. Samalla hän huomauttaa, että Paris Hiltonin keväällä menehtynyt chihuahua Harajuku Bitch eli 23-vuotiaaksi

”Pancho on seikkaillut kymmenessä eri maassa, merellä ja joissa. En tiedä onko se tykännyt ihan kaikesta. Täytyy kuitenkin ajatella, että se on elänyt hyvää koiran elämää”, Hietalahti painottaa

Sipoon herttuan kolmas kausi katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone