Kaikki synnit -sarjan jäähyväiskautta juhlittiin ensi-illassa hyvissä, mutta haikeissa tunnelmissa – ”Tarinat ja hahmot jäävät elämään”

Helsingissä juhlistettiin Kaikki synnit -sarjan kutsuvierasensi-iltaa torstaina. Mesta.net tapasi sarjan tähdet punaisella matolla.

Pohjois-Pohjanmaalle sijoittuvan draamasarjan kolmas ja viimeinen kausi alkaa sunnuntaina 18.12. Elisa Viihde Viaplayssa. Sunnuntaina ilmestyy kauden kaksi ensimmäistä jaksoa. Loput neljä tulevat katsottavaksi viikko per jakso -tahdissa aina sunnuntaisin.

Päätöskaudella kaikki tarinat nivoutuvat yhteen paljastaen ”kaikki synnit”. 60 maahan myyty sarja on ollut Elisa Viihde Viaplayn katsotuimpia sarjoja ja se on menestynyt myös ulkomailla. Kaikki synnit oli brittiläisen Channel 4 -kanavan katsotuin vieraskielinen sarja vuonna 2021.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Mika Ronkaisen tunnelmat olivat mukavan odottavat kolmannen kauden alla.

”Meillä oli jo Oulussa yksi ensi-ilta, joten pahin jännitys on poissa. Täällä Helsingissä on hieman kriittisempi yleisö. Meillä on kotikenttäetu Oulussa. Siellä on erityinen lataus, koska ihmiset kokevat tarinan omakseen”, Ronkainen tunnelmoi.

Inka Kallen näyttelee Meeri Ritolaa toisella ja kolmannella kaudella. Hän tuntee haikeuden sijaan suurta iloa siitä, että sarja tulee vihdoin katsojien nähtäväksi.

Hän jää kaipaamaan sarjan sisältörikkaita ja hyvin kirjoitettuja kohtauksia.

”Näin sisältörikasta tarinaa on ollut ihanteellista näytellä, koska siinä tavallaan saa puolet ilmaiseksi. Näyttelijän tarvitsee vain antautua tarinan vietäväksi, niin tilanteet lähtevät elämään itsestään”, Kallen kertoi juhlahumun keskeltä.

Kaikki synnit kuvattiin Oulun seudulla, joten kaupunki ja sen ihmiset tulivat tutuiksi helsinkiläisnäyttelijälle. Kuvausten aikoihin Kallen asui parhaimmillaan kuukauden putkeen Oulussa.

”Viihdyin siellä siellä tosi hyvin. Tykkään välittömyydestä. Ihmisten välinen kommunikointi on konstailemattomampaa kuin täällä etelässä. Siitä välittyy pohjoisen rauha. Myös valo on erilaista siellä kuin täällä etelässä.”

Oulu jätti hänen elämäänsä suuren jäljen.

”Myös Oulun murre tuli sarjan myötä lähelle sydäntäni, kiitos ohjaaja Mika Ronkaisen, joka oli siitä tarkkana”, Kallen naurahtaa.

Myös rikospoliisi Lauri Räihää esittävälle Johannes Holopaiselle jää arvokkaat muistot.

”Vaikka sarja päättyy, tarinat ja hahmot jäävät elämään. Tästä jää hienoja muistoja elämän helminauhaan.”

Oululainen, hiljaittain Helsinkiin muuttanut Saimi Räty, 20, näyttelee sarjassa Ida Niemitaloa ensimmäisellä ja kolmannella kaudella. Hän opiskelee näyttelemistä Laajasalon opistossa. ”En ollut mukana kakkoskaudella, koska se sijoittuu aikaisempaan aikaan. Kerkesin tehdä kaikkea muuta kausien välissä. Olin kolmannella kaudella paljon varmempi omasta tekemisestäni. Tämä oli mukava ja turvallinen matka kasvaa mukavien näiden ihmisten kanssa”, Oulun teatterista sarjaan löydetty Räty toteaa.

Matti Ristinen ja Inka Kallen nähdään sarjassa Ritolan pariskuntana.
Sarjan luoneet ohjaaja-käsikirjoittaja Mika Ronkainen ja käsikirjoittaja Venla Aakko jatkavat yhteistyötä. Uusia tarinoita on luvassa.

Kakkoskaudella näytellyt Jari Virman ja Mika Ronkainen tapasivat pitkästä aikaa.

Teksti ja kuvat: Jouni Hirn

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone