JVG-elokuva herkisti Jaren ja Ville Gallen: ”Suurin saavutus on, että olemme edelleen ystäviä”

JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii saapui valkokankaille perjantaina 25.3. Elokuvateatterilevityksen jälkeen dokumentti tulee yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon ja Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun.

Vuodet olleet tuulisii -dokumentissa käydään haastatteluin ja arkistomateriaalein läpi koko JVG:n eli Ville Gallen ja Jaren kymmenvuotista uraa. Elokuvantekijöiden käytössä oli satoja tunteja videomateriaalia, joka on pääosin JVG:n visuaalisesta ilmeestä ja videonblogin pidosta vuosien ajan vastanneen Andrei Kipahtin kuvaamaa.

”Elokuva on eräänlaista tunteitten vuoristorataa. Siinä mennään alas ja ylös, ja se tuo paljon muistoja mieleen. Vaikka elokuva on välillä aika raju, niin päällimmäisenä se tuo positiivisen fiiliksen”, JVG:n Jare Brand kertoi Tennispalatsin sviitissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Ville Galle toteaa, että oli alusta alkaen selvää, että he haluavat antaa ohjaajille Miika Särmäkarille ja Taito Kawatalle vapaat kädet elokuvan sisällön suhteen.

”Ideana oli, että annamme matskut tekijöille, ja vasta kun elokuva alkaa valmistua, menemme katsomaan sen. Elokuva pysyi rehellisenä ja aitona, kun emme olleet itse sörkkimässä sitä. On siistiä nähdä meidän tarinamme jonkun muun näkökulmasta”, Jare tähdentää.

”Tekijätiimi oli erittäin hyvä. Heille oli helppoa antaa vapaat kädet. Itse elokuva on hyvin terapeuttinen. Sen avulla voimme katsoa peiliin ja miettiä, että millaisia tyyppejä me oikeasti olemme. Meidän nuoruutemme oli hyvin erilainen kuin normaalisti. Takana on mahtavia vuosia ja olemme kokeneet kaikenlaista”, Ville-Galle jatkaa.

Vuodet olleet tuulisii näyttää myös artistielämän toisen puolen, joka on kaikkea muuta kuin keikoilla ja juhlagaaloissa patsastelua. Elokuva käy myös opetusmateriaalista pop-muusikon urasta haaveileville.

”Monet nuoret haluavat olla isona julkkiksia tai artisteja. Mielestäni heidän tulisi katsoa tämä ja nähdä, että artistin elämä ei ole välttämättä helppoa. Se vaatii paljon töitä ja teettää pitkiä päiviä”, Ville Galle sanoo.

juttu jatkuu…

JVG tähyää tulevaisuuteen luottavaisena ja aikoo jatkaa ainakin seuraavat kymmenen vuotta. Kuva: Jouni Hirn

Elokuva on samalla välitilinpäätös ja uuden ajanjakson alku JVG:n uralla. Ville Gallen mukaan koronan aiheuttama tauko on tehnyt hyvää ja moni asia on saanut uudenlaisen perspektiivin.

”Menimme kymmenen vuotta täysillä eteenpäin. Vasta nyt olemme ensimmäistä kertaa pystyneet katsomaan taaksepäin. Siinä leffa on ollut avuksi”, hän toteaa.

”Jatkamme niin pitkään, kun meillä on hauskaa ja ihmiset viihtyvät keikoillamme. Koronan takia ollaan huilattu jo kaksi vuotta, joten kyllä me seuraavat kymmenen vuotta jaksetaan helposti”, Jare peesaa.

JVG on saavuttanut urallaan milteipä kaiken mahdollisen Suomen musiikkimarkkinoilla. Miehet itse mittaavat menestystään muulla tavoin.

”Myyntiluvuista riippumatta menestyksen näkee konkreettisimmin keikoilla. Mikä siellä on meininki ja tykkääkö jengi oikeasti meistä”, Jare sanoo.

”Vaikka porukkaa on karsiutunut ympäriltämme, niin me olemme pysyneet Jaren kanssa ystävinä koko ajan. Suuri saavutuksemme on, että olemme edelleen ystäviä. Voimme tehdä päivittäin töitä yhdessä siten, että molemmilla on hyvä fiilis”, Ville-Galle päättää.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone