Jussi Vatanen teki yhden uransa haastavimmista rooleista: ”Ei ollut helppoa olla koominen tilanteessa, jossa tietää kuolevansa”

Jussi Vatanen esittää pääosaa Elisa Viihteen uudessa Mies joka kuoli -sarjassa. Hän kiittelee tuotantoyhtiötä rohkeudesta lähteä tekemään uudentyylistä sarjaa.

”Mukana on erikoistehosteita, takaumia ja unikohtauksia. Se, että ne saadaan toimimaan visuaalisesti ja yhteensopiviksi, ei ollut itsestäänselvyys”, Vatanen totesi sarjan kutsuvierasensi-illassa.

Mies joka kuoli perustuu Antti Tuomaisen samannimiseen menestysromaaniin. Vatasen roolihahmo sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa saa kuulla kuolevansa myrkytyksen uhrina muutaman päivän kuluttua. Musertava uutinen saa hänet tekemään asioita, joita hän ei muuten tekisi.

Vatanen kuvailee rooliaan yhdeksi uransa haastavimmista. Miettimistä aiheutti etenkin se, että miten ihminen voi toimia traagisen tilanteen keskellä hauskasti.

”Kun henkilö saa tietää kuolevansa, se on uutinen, jonka pitää näkyä ja vaikuttaa jollain tavalla. Ei ollut helppoa olla koominen tilanteessa, jossa hahmo tietää kuolevansa. Mielestämme olimme oikeilla linjoilla ja onnistuimme.”

juttu jatkuu…

Koska koko tarina esitetään Kaunismaan näkökulmasta, Vatanen oli mukana lähes kaikissa kuvissa ja hänen piti olla paikalla lähes jokaisena kuvauspäivänä. Kuvauspäivät olivat pitkiä, helteisiä ja tekstiä piti opetella paljon.

”Vaikka kuvaukset olivat välillä raskaita, se oli näyttelijälle unelmaduuni”, Vatanen sanoo.

Toisin kuin roolihahmo Kaunismaa, Vatanen itse ei ole itse juurikaan sienestänyt, mutta sieniherkut maistuvat hänelle hyvin.

”Sienestäminen on asia, jonka voisin ottaa haltuun. Jostain syystä se on jäänyt tekemättä.”

Vatasen edelliskesä kului lähes kokonaan Mies joka kuoli -sarjan kuvauksissa Haminassa.

Tänä kesänä aikaa on jäänyt myös lomailuun. Elokuun lopulla alkavat kuitenkin Aki Kaurismäen uuden elokuvan kuvaukset. Vatasella ja Alma Pöystillä on elokuvassa pääroolit.

Toisin kuin edellissuvena, Vatanen on ehtinyt viettää aikaa synnyinseudulla Pohjois-Savossa.

”Olen ehtinyt käydä tekemässä maatilan töitä kotitilallani Sukevalla. Traktoria ajaessa on päässyt hyvin eroon arjen kiireistä”, osa-aikaviljelijä tuumaa lopuksi.

Mies joka kuoli on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone