Joonas Saartamo näyttelee Renki-sarjassa remonttimies-Jaskaa — tällaiset remonttitaidot hänellä on oikeasti

Joonas Saartamo näyttelee Elisa Viihteen uudessa Renki-sarjassa pikkurikollista Jaskaa, jonka verovirkailija Petri (Eero Ritala) palkkaa hoitamaan omakotitalonsa remonttiaskareet, joihin hän ei itse kykene. Lopulta renki-Jaska muuttaa asumaan perheen luo, ja siitäkös soppa syntyy.

Persoonallisessa sarjassa sekoitetaan komediaa, perhedraamaa ja kihelmöivää jännitystä. Joonas Saartamo mielestä sarjasta löytyy samaistumispintaa koko perheelle.

”Olen tosi kriittinen komedian suhteen. Sanosin, että tämä enemmän draamakomedia, jossa arkiset havainnot ihmisten elämästä ovat hulvattoman hauskoja. Hahmot ovat mukavalla tavalla stereotyyppiset, mutta sitten ne lähtevät muovautumaan oikeiksi henkilöiksi, jollaisia me kaikki loppujen lopuksi olemme”, Saartamo muotoilee.

Saartamon mukaan sarja virittää keskustelua miehen ja perheen rooleista suhteessa toisiinsa.

”Mielestäni meidän pitäisi keskustella avoimemmin siitä, että mihin kenestäkin pitäisi olla ja miksi pitää olla erikseen miesten ja naisten töitä.”

Saartamo löytää sarjasta tuttuja arjen tilanteita. Sarjan päähenkilön Petrin kokemat riittämättömyyden ja osaamattomuuden tunteet ovat hänelle itselleen tuttuja.

”Olen haaveillut, että kunpa voisi palkata elämän assistentin, joka vastaisi sähköposteihin, vaihtaisi autonrenkaita tai kävi hakemassa lapsen koulusta. Apulaiselle olisi tarvetta etenkin tiiviiden työjaksojen aikana.”

Toisin kuin roolihahmonsa Jaska, Saartamo itseei ole taitava remonttimies. Hän haluaisi kuitenkin kehittää kädentaitojaan ja kärsivällistä luonnetta, joita remonttitehtäviin vaaditaan.

”Tunnistan itseni sarjassa siinä, että oma kärsivällisyyteni loppuu siinä vaiheessa, kun remonttihomma tyssää syystä tai toisesta. Kerran meidän kotiimme hankittiin sohva, joka piti olla kohtuullisen yksinkertainen koota. Muuta siitä puuttui kahden ruuvin paikat. Muistan syyllistäneeni itseäni siitä, että ruuveja jäi yli. Itsetuntoni valui syvälle kuoppaan ja tunsin itseni idiootiksi”, Saartamo naurahtaa.

Sarjassa nähtävät remonttikohtaukset eivät tuottaneet Saartamolle vaikeuksia, koska hän kertomansa mukaan ”vain löi naulaa seinään”.

”Jälkeenpäin kun miettii, sarjassa olisi voinut olla monipuolisimpia remppakohtauksia, joita varten minun olisi pitänyt harjoitella. Mielelläni ottaisin lisää työkaluja pakkiini, jotta selviäisin paremmin arjen tehtävistä.”

Sarjan pääkolmikko Saartamo, Eero Ritala ja Kreeta Salminen ovat tunteneet toisensa kaksikymmentä vuotta. Saartamo toivoo, että kuvauksissa vallinnut hyvä henki välittyisi katsojille.

”Kun on kivaa, silloin ollaan rentoja. Sen myötä näyttelijät ovat auki ja se mahdollistaa mahdollisimman realistisen ja rehellisen ilmaisun siihen hetkeen. Silloin näytteleminen näyttää mahdollisesti tosi hauskalta ja parhaimmalta.”

Renki-sarjan jaksoja voi katsoa Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone