Jason Stathamin scifi-trillerin voi katsoa jo kotona – päätähdeltä kovaa heittäytymistä vesikohtauksissa – lue faktat!

Jason Stathamin ja Wu Jingin tähdittämä scifi-toimintaseikkailu Meg 2: The Trench vie katsojan vaaralliselle tutkimusmatkalle synkkiin ja syviin vesiin. Heidän johtamansa tutkimusryhmä kohtaa rikollisryhmän ja joutuu taistelemaan elämästä ja kuolemasta.

Meg 2: The Trench sai Suomen ensi-illan elokuussa ja se on saanut teattereissa 33 468 katsojaa. Elokuva pyörii yhä joissain Finnkinon teattereissa.

Elokuvan voi katsoa jo kotisohvalta käsin, sillä se julkaistiin maanantaina (18.9.) digitaalisena vuokraelokuvana Elisa Viihteessä.

Meg 2 on jatkoa vuoden 2018 hittileffalle Megalodon (2018). Kokosimme yhteen muutaman faktan Meg 2: The Trench -elokuvasta.

Elokuva perustuu scifi-kirjailija Steve Altenin romaaniin The Trench. Alten kieltäytyi ”Meg”-elokuvan käsikirjoituksesta 1990-luvulla, koska kässärissä olevat hait murisivat ja niille oli laitettu siivet.

Jason Statham teki itse suurimman osan omista stunt-tempuistaan . Esimerkiksi vauhdikas vesiskootterien takaa-ajokohtaus kuvattiin ilman sijaisnäyttelijöitä Thaimaan Phuketissa.

Alun perin vesiskootteritakaa-ajoa piti kuvata Krabin alueella Thaimaassa. Hallitus kuitenkin esti kuvausaikeet, koska vesiskoottereita pidettiin ympäristön kannalta haitallisina. Tämän takia kuvaukset siirrettiin turistien suosimalle Phuketin alueellae.

Hollywoodin näyttelijöiden ammattiliiton Screen Actors Guild (SAG-AFTRA) lakon johdosta elokuvan Lontoon ensi-iltaan peruuntui. Elokuvan ainoa maailman ensi-ilta pidettiin poikkeuksellisesti Pekingin kansallisella sisästadionilla 28. heinäkuuta

Meg 2:n ikäraja on Suomessa 12 vuotta. Tuottaja Lorenzo di Bonaventuran mukaan elokuva pystyi välttämään korkeamman ikärajaluokituksen Yhdysvalloissa vähäisen verenvuodatuksen ja runsaan huumorin vuoksi. Stathamin kerrotaan kritisoineen elokuvan vähäistä verenvuodatusta.

Elokuva, joka on saatavana myös 3D-muodossa, on tuottanut maailmanlaajuisesti lipputuloja lähes 400 miljoonaa dollaria. Jatkoa on luvassa.

Katso alta klippi elokuvasta.

Lähteet: Useless Daily, IMbD

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone