Jälkeläiset-scifijännäriä kuvattiin huippusalaisessa paikassa Vantaalla – kaikille tehtiin silmäskannaus, eikä edes vessaan saanut poistua kesken kaiken

Ohjaaja Akseli Tuomivaara on tyytyväinen sunnuntaina Elisa Viihde Viaplayssa julkaistuun Jälkeläiset-sarjaan. Erityisen onnellinen hän on sarjaan luodusa kiehtovasta maailmasta. Yksi kuvauspaikoista osoittautui ikimuistoiseksi.

”Sarja yllättää ja siinä on imua. Tapahtumia on vaikea ennakoida ja erilaisia käänteitä on paljon. Tekemisen kannalta oli haasteellisinta pitää katsoja mukana siinä, että miten hahmot sijoitetaan nopeasti etenevään tarinaan”, Akseli Tuomivaara kertoo Mesta.netille puhelimitse.

Draaman, jännityksen ja scifin keitos sijoittuu tulevaisuuden Helsinkiin ja kertoo geenimuokkauksesta usean eri tarinalinjan kautta. Tuomivaaran mukaan Jälkeläisiä ei lähdetty tekemään varmistellen, vaan sarjasta haluttiin tehdä juuri sen tyyppinen kuin itse haluttiin.

”Draama ja tarinankerronta ja omanlaisensa maailman luominen antoivat meille mahdollisuuden laittaa kaikki kortit likoon”, Tuomivaara puntaroi.

Jälkeläiset sijoittuu noin kymmenen vuoden päähän Helsinkiin. Siksi kuvauspaikkoja piti valita ja luoda sillä silmällä, ettei nykyaika näkyisi niissä.

”Meillä ei ollut resursseja lavastaa kaikkea alusta loppuun, joten käytännössä melkein kaikki kohtaukset kuvattiin aidoilla kuvauspaikoilla. Mukana olevien laitosten käyttäminen ja niiden kuvaaminen eri puolilla Helsinkiä olivat aikamoinen haaste sekä tuotannolle että ohjaamiselle. Esimerkiksi sarjan keskeistä laitosta Riseä kuvattiin viidessä eri rakennuksessa ympäri Helsinkiä.”

Osa kohtauksista kuvattiin huippusalaisessa paikassa, jonne ei tavallisesti ole mitään asiaa.

”Päätösjaksossa nähtävä laitos kuvattiin ulkoapäin Islannissa ja sisäkuvat otettiin Vantaan perukoilla sijaitsevassa serverikeskuksessa. Paikka oli juuri valmistunut ja kuvasimme siellä viikon ajan.”

”Kaikkien piti kulkea sisään tullessa ja ulos poistuessa silmäskannereiden läpi. Koko ryhmän oli mentävä samalla kertaa sisälle. Päivän aikana pidettiin muutama yhteinen vessatauko, koska sieltä ei myöskään saanut poistua yksinään, vaan koko kuvaustiimin oli myös poistuttava yhdellä kertaa turvatarkastusten läpi.”

Tuomivaaran mukaan serverikeskus oli mielenkiintoinen ja takuulla yksi erikoisimmista kuvauspaikoista, jossa hän ja kukaan muukaan kuvausryhmän jäsen on koskaan käynyt.

”Se oli haastavaa, mutta antoi kaikille meistä tunteen, että olemme tekemässä jotain yhdessä jotain erilaista. Kyseinen paikka tuo myös lisää uskottavuutta sarjalle” Tuomivaara toteaa.

juttu jatkuu…

Ohjaaja Akseli Tuomivaara pitää Jälkeläisiä täysin uudenlaisena sarjatapauksena.

Jälkeläisten pääosissa ovat Nika Savolainen ja Elmer Bäck. Keskeisissä rooleissa nähdään Matleena Kuusniemi ja Antti Virmavirta sekä tanskalaiset näyttelijätähdet Sonny Lindberg ja May Lifschitz

”Kävimme tapaamassa Sonnya ja Lizia Tanskassa ja he sattuivat tulemaan koekuvauksiin yhdessä. Rooleihin mietittiin myös muita meritoituneita näyttelijöitä, mutta kun he olivat paikalla samaan aikaan, niin palaset loksahtivat heti yhteen. Heidän dynamiikkansa teki meihin vaikutuksen ja he olivat myös tosi nastoja tyyppejä.”

”Myös Sara Boberg on Alman roolissa huikea. Hän veti pitkiä tekstejä, joissa käsitellään tiedettä. Oli huikeaa nähdä, miten hyvin valmistautuneena hän tuli kuvauksiin.”

TV-sarjan ovat usein vuosien mittaisia projekteja. Tuomivaara sai ensimmäisen yhteydenoton Jälkeläiset-sarjan tiimoilta vuonna 2017.

”Olen ollut enemmän tai vähemmän sitoutuneena sarjaan ihan alkumetreiltä lähtien. Ennen kuin rahoittajaa oli löytynyt, sparrasin käsikirjoittajia siitä, että minkälainen sarjan maailman voisi olla. Vuonna 2019 saimme vihreätä valoa ja sarja lähti tuotantoon. Kuvauksia jouduttiin siirtämään koronan takia muutamalla kuukaudella.”

”Jos eri vaiheet lasketaan yhteen, olen tehnyt sarjaa täysipäiväisesti kahden vuoden ajan. Hyvä niin, koska olen erittäin mielelläni luomassa jotain omanlaista ja uutta. Sellainen vaatiiikin pidempää pureskelua”, ohjaaja päättää.

Jälkeläiset -sarjan kaikki kahdeksan jaksoa ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplayissa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone