Ivalo-sarjan uutta kautta juhlittiin Helsingissä: Iina Kuustoselta tärähti suora kommentti juhlien kestosta — katso kuvat punaiselta matolta!

Keskiviikkona starttaavan Ivalo-sarjan kolmannen kauden sekä Eroja & Sovintoja-sarjan kutsuvierasensi-iltaa juhlittiin maanantaina Helsingin Bio Rexissä. Mesta.net tapasi sarjojen näyttelijäkaartia ja tekijöitä punaisella matolla. Kuvat: Marko Seuranen Photography.

Molemmat Elisa Viihde -alkuperäissarjat saavat ensiesityksensä Ruudussa lokakuussa. Ivalon 3. kauden avausjakso tulee katsottavaksi 4.10. ja Eroja & Sovintoja julkaistaan 16. lokakuuta.

Ivalo-sarjan pääosaa esittävä Iina Kuustonen tapasi punaisella matolla Venla Ronkaisen, 13, joka esittää sarjassa hänen tytärtään. He eivät olleet nähneet toisiaan viime keväänä päättyneiden kuvausten jälkeen.

”Huomasin, että Venla on kasvanut minusta pituudessa ohi. Totesimme asian, kun otin korkokengät pois. On ihanaa nähdä Venlaa pitkästä aikaa. Välillemme syntyi luja luottamus ja ystävyys jo ensimmäisellä kaudella ja koen, että se näkyy myös kuvauksissa”, Iina Kuustonen totesi.

Sarjan toinen kausi kuvattiin pääosin eteläisessä Suomessa, mutta kolmannella kaudella nähdään jälleen Lapin kauniita talvimaisemia. Kuustoselle oli tärkeää päästä kuvaamaan Inariin ja Ivaloon, jossa myös ensimmäinen kausi kuvattiin. Lapin kylmät olosuhteet luovat Kuustosen mukaan sarjaan omanlaisensa tunnelman.

Kuustosella ei ollut kutsuvierasensi-illan suhteen suunnitelmia. Nähtävästi juhlailta jäi lyhyeksi.

”Olen huono juhlimaan. Minulla on lenkkarit ja huppari tuolla repussa odottamassa. Aion vetää ne päälleni heti, kun toimittajien silmä välttää”, Kuustonen nauroi ja viittoili narikkaan päin.

Venla Ronkainen kertoi, että kolmannen kauden kuvaukset menivät hauskoissa merkeissä. Kuvausten lomassa hän pääsi käymään 35 kilometrin moottorikelkkasafarilla ja huskyfarmilla.

Janne Katajan poliisihahmo Niilo Aikio on kolmannella kaudella aiempaa isommassa roolissa. Nyt päästään kurkistamaan Aikion siviilielämään.

”Tunnelmat ovat odottavat ja hyvät, koska käsikirjoitus on kerrassaan huikea. Ivaloa on ollut kiva tehdä, koska meistä on tullut kuin yksi suuri perhe. Toisaalta olimme kuvauksissa Lapin taian alla. Nyt minua hieman jännittää, että mitä sieltä on kuvauksista oikeasti tarttunut”, Janne Kataja totesi saliin astellessaan.

Munkkivuori-sarjasta tutuksi tulleet Viljami Loponen ja Lumo Levy nähdään kolmannella kaudella uusina näyttelijöinä. Molemmat toteavat kuin yhdestä suusta, että kuvauksissa oli hauskaa ja mukaan tarttui arvokkaita kokemuksia.

Levy ja Loponen olivat samaan aikaan Ivalon koekuvauksissa, ja ilokseen he saivat kuulla tulleensa valituksi sarjaan. Levyn roolihahmo Perttu Hamari joutuu kiusatuksi. Yksi kiusaajista on Loposen esittämä Miklu. Kiusaamisaihe herätti nuorukaisissa vahvoja tunteita.

”Aihe herättää näkemystä, että kiusaaminen voi olla paljon vakavampaa kuin millaista itse on nähnyt. Yllätyimme molemmat Lumon kanssa siitä, että roolimme menivät näin”, Loponen kertoi.

”Itselläni on ollut aiemmin kiusaajan rooleja, mutta nyt sain tuntea, miltä tuntuu näytellä kiusattua. Se avasti tosi erilaisia näkökulmia”, Levy peesaa.

Nuorukaisilla on rooleja tulevissa tv-sarjoissa tai elokuvissa, mutta niistä ei saa vielä puhua. Ivalon talvimaisemat tekivät molempiin suuren vaikutuksen.

”Minulla olisi ollut mahdollisuus päästä laskettelemaan, mutta halusin sen sijaan tutustua Ivalon kylään. En ollut aiemmin käynyt Rovaniemeä ylempämä. Ivalo on hieno paikka. Oli hienoa päästä näyttelemään pohjoiseen, koska olen kuvannut aiemmin lähinnä Helsingin seudulla”, Lumo Levy totesi.

Ivalon käsikirjoittaja Iiro Küttner, tuottaja Jarkko Hentula ja ohjaaja Juha Lankinen olivat tyytyväisiä kolmanteen kauteen.

”Tämä on paras hetki, kun porukka pääsee näkemään sarjaa livenä. Olemme katsoneet tuottajan kanssa 30-40 kertaa kaikki jaksot läpi ääniefektejä tehdessä”, ohjaaja Juha Lankinen totesi ennen ensi-iltanäytöstä.

Stunt-koordinaattorit ja taistelukohtausspesialistit Jesse Liskola ja Arman Ansari alkoivat suunnitella Ivalo-sarjan toimintakohtauksia ennen kuin yhteistyöstä oli edes varmuudella päätetty.

He halusivat näyttää osaamisensa. Ennen kuvauksia Ansari kävi toimintalegenda Jackie Chanin stunt-teamin järjestämässä koulutuksessa Kiinassa.

Kaksikon mukaan sarjasta tuli huikea kokemus, vaikka haasteitakin piisasi.

”Kylmyys oli kaikista haastavin asia. Toiminnan kuvaaminen on intensiivistä ja kylmyydestä on paljon haittaa. Aamulla saattoi olla -34 astetta pakkasta, mutta onneksi pakkanen laski päivän aikana. Välillä meidän oli kuitenkin mietittävä, että pystymmekö edes kuvaamaan taistelukohtauksia”, Jesse Liskola sanoo.

”Onneksi tappelukohtauksia tehdessä adrenaliini nousi sen verran, että kroppa lämpeni ja pakkanen ei lopulta haitannut kovin paljoa”, Ansari komppasi.

Oulussa 20 vuotta asunut Erick King esittää sarjassa uutena näyttelijänä Walter Blakeneyta.

”Kuvaaminen oli mahtavaa aikaa. Autokohtaukset jäivät erityisesti mieleeni. Olen nähnyt sarjasta vasta trailerin ja se vaikutti lupaavalta”, King sanoi ennen kutsuvierasnäytöstä.

Anna-Leena Sipilällä on pieni rooli kolmannella kaudella.

”Olen mukana kohtauksessa, josta en uskalla kertoa enempää. Rakastan, kun Suomea tuodaan esille tällä tavoin ja erityisesti sitä, kun Lapin luontoa käytetään tv-sarjoissa ja elokuvissa. Odotan jännityksellä kolmatta kautta. Käsikirjoitus on ainakin järjettömän hyvä. Olen nähnyt kaksi aiempaa kautta ja tykännyt niistä paljon.”

Pirjo Lonka näyttelee pääosan kahdeksanosaisessa Eroja & Sovintoja -sarjassa. Ulla Heikkilän ja Jan Forsströmin ohjaama voimakastunnelmainen draamasarja siitä, kuinka rakkaudesta tulee jotain, josta on parempi päästää irti.

Lonkan esittämä Johanna sovittelee työssään eronneiden pariskuntien huoltajuuskysymyksiä ja yrittää auttaa heitä pääsemään eroon suurimmasta mahdollisesta pettymyksestä. Hänen aviomiestään Mattia esittää Tommi Korpela.

”Olen iloinen, että sarjasta tuli sellainen kuin kuvittelinkin. On ihanaa näytellä rauhallista draamaa. Ei aiheena tarvitse aina olla murhaa, salaliittoa tai muuta massiivinen asiaa. Uskon, että sarja tarjoaa samaistumispintaa hyvin eri ikäisille ihmisille”, Pirjo Lonka totesi

Janne Reinikainen näyttelee eroavaa perheenisää. Hänen mukaansa Eroja & Sovintoja on uskottava ja koskettaa monia.

”Hahmot ja tilanteet ovat hyvin voimaakkaasti koetun oloisia.”

Eroja & Sovintoja -sarjan ohjasivat Ulla Heikkilä ja Jan Forsström.

Molemmat sarjat tulevat katsottavaksi Ruutu + palveluun.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone