Indica tekee comebackin

Indica muistetaan yhtenä Suomen musiikkimaailman 2000-luvun rock-suosikeista. Nyt yhtye palaa vuosien mittaiselta tauolta.

Uusi single Vuonna 95 tuo Indican maailman tähän päivään ja muistelee ilolla yhteistä nyt, kun yhtyeen jäsenten elämäntilanteet ovat nekin tuosta ajasta muuttuneet.

Kappale on edellisten lailla Jonsu Salomaan säveltämä ja sanoittama. Sovitukset ovat Erno Laitisen ja Indican käsialaa.

Single julkaistaan 24.3.2023 digitaalisissa palveluissa. Singlen julkaisee Vallila Music House.

Vuonna 95 on nostalginen kappale ajasta, jolloin jokaisella radiokanavalla soi Scatman ja Levikset olivat maailman kovin juttu. Elämä oli ihanan yksinkertaista ja ilmastonmuutoksen sijaan taisteltiin liian aikaisia kotiintuloaikoja ja aivan liian harvoin pidettäviä karkkipäiviä vastaan”, Jonsu kertoo.

Indican hittejä ovat muun muassa Ikuinen virta, Scarlett, Vuorien taa ja Linnansa vanki. Yhtyeen vuonna 2004 julkaistu debyyttialbumi Ikuinen virta myi kultaa ja platinaa ja seuraava Tuuliset tienoot vuodelta 2006 myi puolestaan kultaa.

Yhtyeen kaksi uutta, tänä vuonna julkaistavaa singleä ovat heidän ensimmäisten tuottajien Gabi Hakasen ja Erno Laitisen luotsaamia studiosessioita, mikä merkitsee luontevaa paluuta juurille.

”Olemme tavanneet säännöllisesti viimeiset neljä vuotta ja miettineet, kuinka mahtavaa olisi tehdä taas yhdessä uutta musiikkia ja keikkoja. Ajoitus tuntui nyt täydelliseltä ja olemme todella onnellisia, että voimme viimeinkin toteuttaa paluumme perään kyselleiden rakkaiden fanien toiveen. Päätimme ottaa yhteyttä Ikuinen virta -levyllä ja useilla muilla Indican levyillä vaikuttaneeseen tuotantotiimiin Erno Laitiseen ja Gabi Hakaseen ja kaikki lähtikin siitä vauhdilla käyntiin”, Jonsu jatkaa.

Indicab toistaiseksi vahvistuneet keikat:

27.05. Korjaamo, Helsinki
02.06. G Livelab, Tampere
10.06. Kainuun Musiikkijuhlat, Kajaani
28.07. Kokkolan Viinijuhlat, Kokkola
29.07. Espoon Viinijuhlat, Espoo
04.08. Vaasa Festival, Vaasa
11.08. Sawohouse Garden Live, Kuopio

Kuva: Marek Sabogal

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone