Iida-Maria Heinonen nauttii roolistaan mahtisuvun perijättärenä Pohjolan laki -sarjassa – talviharrastus aiheuttaa ihmetystä kuvauspaikoilla

Suositun Pohjolan laki -sarjan toinen kausi on alkanut Elisa Viihde Viaplayssa. Iida-Maria Heinonen näyttelee juristi Eeva Bensonia myös lakisarjan toisella kaudella.

Myös Syke-sarjasta ja Juice-elokuvasta tuttu Heinonen esittää sarjassa juristi Eva Bensonia, joka on suuren elämänmuutoksen edessä.

Perheen omistama asianajotoimisto Benson & Benson ajautuu kakkoskaudella haaksirikon partaalle. Samalla välit äitiin Sofia Bensoniin (Anu Sinisalo) ja aviomies Matti Pohjolaan (Lauri Tilkanen) kipuilevat rajusti. Oma urapolkukin on hakusessa ja on isojen päätösten aika.

Heinonen kuvailee rooliaan erityisen mieluisaksi.

”Rakastan näytellä Eva Bensonia. Hän on niin erityyppinen ihminen kuin minä. Siihen maailmaan missä hän elää, on ihana päästä leikkimään”, hän toteaa.

Pohjolan lain toinen kausi on entistä mukaansa tempaavampi, vauhdikkaampi ja mukana on myös jännityssarjan elementtejä.

”Evan hahmossa minua kiehtoo ristiriita siitä, että hänet on kasvatettu olemaan hillitty ja hallittu, mutta nyt kakkoskaudelle tultaessa perheen statukset ja kulissit romahtavat. On kiinnostavaa nähdä, mihin hän asemoi itsensä muuttuneessa maailmassa. Häneen kohdistuvan vallankäytön seurauksena hän päätyy tekemään ratkaisuja ja valintoja, joihin hän ei aikaisemmin olisi ryhtynyt. Vaikka hänen sisällään myllertää, hän osaa olla pidättyväinen ja pitää koko ajan mielessään, miltä asiat näyttävät ulospäin”, Heinonen syväluotaa roolihahmoaan.

juttu jatkuu…

Kun Heinonen katsoi uuden kauden jaksoja, ensimmäisenä hän kiinnitti huomiota koko työryhmän upeaan työhön.

”Kuvauksissa pääsee aina mieleenpainuviin ja erikoisiin tilanteisiin. Vaikka käsikirjoitus ja repliikit on tulleet luettua, havahdun aina itse kuvaustilanteessa ihmettelemään, että jaahas, tässä sitä nyt ollaan moottorikelkan selässä tai seistään jakkupuku päällä oikeussalissa. Erikoisiin tilanteisiin joutuminen on yksi näyttelemisen hienoja puolia.”Heinonen ei osaa nimetä kuvausten mielenpainuvinta kohtausta, koska herkullisia juonenkäänteitä ja tilanteita oli niin paljon.

Heinonen saa vastapainoa näyttelijäntyölleen liikunnasta. Hän harrastaa muun muassa talvipyöräilyä. Hän ajaa perinteisellä maastopyörällä, jossa on hyvät nastarenkaat.

”Sohjossa sotkeminen käy hyvästä treenistä. Pyöräilen joka kelillä. On hauskaa elää suhteessa sääoloihin. Minulla on varusteet kaikkiin sääolosuhteisiin. Usein töihin tullessa kuvausryhmä ei edes tunnista minua, kun ilmestyn paikalle tuulipuvussa ja ajolaseissa. Sen jälkeen maskeerausbussissa tapahtuukin aika iso muodonmuutos.”

Pohjolan lain uudet jaksot julkaistaan Elisa Viihde Viaplayssa sunnuntaisin. Kaksi ensimmäistä jaksoa julkaistiin 22.1.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone