Helena Vierikko iloitsee roolistaan Munkkivuori-sarjassa: ”Jani Volasella on maaginen kyky luoda maailmoja”

Helena Vierikko näyttelee tulevassa Munkkivuori-sarjassa perheenäitiä. Rooli on kokeneelle näyttelijälle mieluinen ja merkityksellinen.

1980-luvun Helsinkiin sijoittuva Elisa Viihteen alkuperäissarja Munkkivuori on Jani Volasen ohjaama ja käsikirjoittama. Se kertoo kesästä, jolloin idyllisen kerrostalolähiön elämä järkkyy, kun pieni lapsi katoaa traagisin seurauksin.

Helena Vierikko oli jo käsikirjoituksen luettuaan hyvin innoissaan sarjasta.

”Jani Volasella on maaginen kyky luoda maailmoja ja ihmisiä. Hän on hyvin mielenkinntoinen ja omaääninen visionääri jonka käsikirjoituksia on hyvin nautinnollista lukea. Jani Volanen on suurimpia idoleitani tv- ja elokuvapuolella, olen hänen faninsa ja siksi oli suuri kunnia kun hän jälleen pyysi minua mukaan”, Vierikko kertoo.

Sarja kuvattiin kesän aikana Munkkivuoressa aidossa kerrostalopihamiljöössä. Luvassa onkin aikamatka 80-luvun alun Suomeen. Volanen tunnetaan tarkkana ohjaajana, joten näyttelijöiden piti hioa aikakaudelle ominainen puhetapa.

”Näyttelijöiden oli jätettävä pois sanonnat, mihin nykykorva on tottunut. Työtämme helpotti suuresti se, että Volanen oli tehnyt autenttisen kielen eteen suuren ennakkotyön”, Vierikko kiittelee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Kymmenosainen sarja sijoittuu eläväiseen ja runsaslapsiseen kerrostalopihapiiriin, joten kuvauksissa oli mukana poikkeuksellisen paljon lapsia ja nuoria.

”Kuvauksissa oli todella hauskaa. Meillä oli aivan ihana näyttelijäporukka ja odotin jokaista kuvauspäivää innolla. Vaikka roolini oli hyvin pieni, päivät saattoivat olla pitkiä ja odotteluaikaa kollegojen seurassa paljon. Tämä oli aivan mahtavaa, varsinkin sosiaalisen eristyksen jälkeen nähdä kaikkia. Erityisesti Joonas Saartamon huikeat tarinat ilahduttivat meitä kaikkia. Lapsinäyttelijät olivat hyvin taitavia ja heidän kanssaan oli ilo näytellä.”

Vierikolla on rooli myös parhaillaan kuvattavassa Pelle Hermanni -elokuvassa. Elokuvan pääroolissa on hänen isänsä Vesa Vierikko.

”Elokuvan käsikirjoitus vaikuttaa todella sympaattiselta. Siinä mennään vähän toisenlaisiin tunnelmiin ja tarinoihin. Pelle Hermanni oli lapsuuteni idoli, joten katsoin sen aina televisiosta”, Vierikko päättää.

Munkkivuori saa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa syksyllä 2022.

Kuva: Peter Salovaara

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone