Eva & Manu: Cinnamon Hearts

Ranskalaissuomalainen duo Eva & Manu esittäytyy toisella albumilla logoaan myöten viimeistellympänä pakettina. Jos ensimmäisellä levyllä jalat laskettiin laiturilta veteen, nyt pää on kohti pilviä. Orgaanisuutta on korvattu elektronisilla elementeillä ja  entistä täyteläisemmällä äänimaisemalla. Lämpö ei ole kadonnut, mutta viileyttä on tullut lisää. Nyt duo olisi helppo kuvitella Brooklynin taidepiirien kainaloon kanelisydämiään jakamaan.

Evan ja Manun pehmeät äänet soivat hienosti yhteen. Romanttiset sanoitukset taiteilevat paikoittain siirappisuuden rajamailla, mutta parille sallittakoon pieni vaaleanpunainen kuorruttaminen.  Rakkauden sanomasta huolimatta, musiikkiin ei ole juuri piikkejä tai särmiä jätetty, mikä tekee albumista varsin helpon kuunneltavan. Kaksi selkeästi erilaista, mutta yhteen sopivaa ääntä luo pakettiin monivivahteisuutta.

Cinnamon Hearts on parivaljakolta vahva näyttö. Avauskappale Empty avaa albumin sävykkäästi, nimikappale Cinnamon Hearts on kepeä korvamato ja tarttuva There Is Nobody Like You viimeistelee hittipotentiaalia. Välejä maustetaan kappaleilla, joiden spektri on kaihoisasta toiveikkaaseen. Kaiken yllä leijuu kauneus. Maailman synkkien uutisten keskellä Eva & Manu tuovat toivottua vastapainoa. Nähtäväksi jää, mihin se riittää.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone