Emmi Parviainen iloitsee vakoojan roolistaan Nyrkki-jännärissä: ”Sarjassa käsitellään juurettomuutta ja äidinrakkautta”

Emmi Parviainen on iloinen monipuolisesta roolistaan toimintaa, jännitystä ja draamaa sisältävässä Nyrkki-vakoojasarjassa, jonka kakkoskausi on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Parviaisen näyttelemä Helena Korpela on itsenäinen nainen, joka on valmis taistelemaan isänmaan edun puolesta kaikin mahdollisin keinoin. Hän liittyy salaiseen Nyrkkiin ja saa hengenvaarallisia tehtäviä.

Monipuolinen ja haastava päärooli oli Parviaiselle eräänlainen unelmien täyttymys. Hänestä on ihanaa saada näytellä Helenan kaltaisia henkilöä, jossa on monta eri tasoa

”Ensimmäisellä kaudella Helenan hahmo tuli tarinan ulkokehälle ja oli tavallaan sivustaseuraajan asemassa. Täällä toisella kaudella hän oli ottanut paikkansa vahvana ja aktiivisena nyrkkiläisenä. Hän omaksuu agenttimaailman säännöt ja on valmis suuriin uhrauksiin”, Parviainen luonnehtii hahmoaan.

Toinen kausi tarjoaa yllättäviä käänteitä alusta aina loppuminuuteille saakka. Vaikka sarja on historiallisiin kehyksiin puettua toimintaviihdettä, pinnan alla käsitellään vakavia teemoja.

juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Emmi Parviainen Nyrkin kuvauksissa Helsingin Tamminiemessä lokakuussa 2020.

Parviainen nostaa sarjan teemoista esille juurettomuuden ja äidin rakkauden.

”Vanhempien kohtalon selvittäminen on Helenalle elämän suuri kysymys ja kipeä asia. Hän ei ole saanut kasvaa omien vanhempiensa kanssa. Monesti ajatellaan, että maali on jossain ja sen jälkeen elämä alkaa uudestaan. Toisella kaudella selviää, että vapauttaako totuus Helenan”, Parviainen toteaa.

Nyrkki kuvattiin vuoden 2020 kesän ja syksyn aikana eri puolella pääkaupunkiseutua. 50-luvun tyylisten kuvauspaikkojen löytäminen oli suuri haaste, mutta Parviainen on tyytyväinen lopputulokseen. Sarjan myötä Helsinki näytti uudet kasvot syntyperäiselle helsinkiläiselle.

”On jännää, kuinka tutut korttelit muuttuvat omissa silmissä, kun ne asetetaan fiktiomaailmaan. Helenan koti on Mikonkadulla ihan tavallisessa kerrostalossa, mutta kun talo asetetaan sarjaan ja sen eteen tuodaan pari 50-luvun autoa, se muuttuu aivan toisenlaiseksi.”

Nyrkin kakkoskauden kaksi uutta jaksoa julkaistaan 6.9. alkaen aina maanantaisin Elisa Viihde Viaplayssa. Koko kausi on katsottavissa 27.9. alkaen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone