Elisa Viihde Viaplayn uusi psykologinen trilleri perustuu BBC:n hittisarjaan – pääosissa nähdään Pamela Tola, Maria Ylipää ja Olavi Uusivirta

Elisa Viihteen uuden alkuperäissarjan Sijaisen (eng. The Replacement) kuvaukset ovat käynnissä pääkaupunkiseudulla.  Psykologinen trilleri nähdään Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa vuonna 2022. 

Kolmiosainen trilleri perustuu brittiläiseen The Replacement -minisarjaan, joka on näytetty BBC:llä vuonna 2017. Brittiversion pääroolissa nähtiin Vicky McClure.

Sarjan suomalaisversion tuottaa Helsinki-filmi Oy ja sen ohjaa Jyri Kähönen (Sorjonen, Trackers). Kotimaisen version käsikirjoituksen takana ovat Mia Ylönen ja Tuuli Hostikka. Päärooleissa nähdään Maria Ylipää, Pamela Tola ja Olavi Uusivirta. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään Sara Paavolainen ja Eero Saarinen. Sarjan oikeuksia hallinnoi ja kansainvälisestä myynnistä vastaa Sony Pictures Television

Sarjassa arkkitehti Ella (Maria Ylipää) on uransa suurimman mahdollisuuden edessä, mutta joutuu jättämään työt arkkitehtitoimistossa sijaiselle äitiyslomansa takia. Täydelliseltä vaikuttavan sijaisen Paulan (Pamela Tola) innokkuus saa kuitenkin pikkuhiljaa pakkomielteisiä piirteitä. Onko sijainen sittenkin manipuloija vai heittääkö Ellan mieli kärrynpyörää? 

Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela toteaa, että BBC:n alkuperäissarjasta toteutettu suomalainen adaptaatio on hyvä esimerkki uudenlaisesta minisarjan tuotantokokeilusta. Korpelan mukaan koronapandemian alkaminen nosti kysyntää laadukkaille sarjoille ja sitä myötä tarve etsiä uudenlaisia tapoja tuottaa laadukasta katsottavaa lisääntyi.

Ohjaaja Jyri Kähönen kertoo haaveilleensa jo nuorena arkkitehdin ammatista, joten ajatus arkkitehtuurin maailmaan sijoittuvasta trilleristä oli kiinnostava.

”Kun tarinaan yhdistetään vahvat, monipuoliset naishahmot, on lopputuloksena ainutlaatuinen ja samaistuttava jännitystarina”, luonnehtii Kähönen. 

”Sijainen pureutuu tyylikkäästi psyyken pohjakerroksiin Hitchcockin elokuvien tavoin ja horjuttaa perhe-elämän kulisseja. Sarja kiertää hitaasti köyttä päähenkilönsä ympärille ja pitää katsojankin varpaillaan siitä, kuka on oikeassa – ja kuka selviää hengissä”, valottaa tuottaja Mia Ylönen Helsinki-filmiltä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone