Ei Haukku haavaa tee -sarjan kuvauksissa koettiin haasteita – koira ei haukkunutkaan ja sitten kuviin lävähtivät ”väärät vehkeet”

Elisa Viihde -alkuperäissarja Ei Haukku haavaa tee sai maanantaina jatkoa uuden tuotantokauden myötä. Sarjan toisella kaudella nähdään, miten Pitkäsen perhe selviää kummallisesta tilanteesta, jossa isoäidin henki asustaa perheen koirassa.

Sarjan ensimmäinen kausi julkaistiin toukokuussa 2020. Toisen kauden on ohjannut Jäppi Savolainen.

”Sarja on perhekomedia, jossa ei kiroilla ja rivoilla. Halusin tehdä sarjan maailmasta hyvin laajan. Tavoitteena oli, että katsojalle välittyisi lämpö, kepeys ja perhekeskeisyys. Vaikka henkilöt kohtaavat vaikeitakin asioita, niin perhe seisoo aina heidän tukenaan”, Jäppi Savolainen kuvaili sarjan lehdistötilaisuudessa.

juttu jatkuu…

Jäppi Savolainen on ohjannut aiemmin muuan muassa tv-sarjat Pää edellä ja Modernit miehet.

Savolainen ei ollut aiemmin ohjannut tuotantoa, jossa lapset ja eläimet ovat isoissa osissa. Ohjaajan mukaan työskentely oli hyvin erilaista kuin keski-ikäisten ammattinäyttelijöiden kanssa kuvaaminen.

Sarjan tekijät kohtasivat kuvauksissa useita haasteita, joille ohjaajakin voi jo nauraa. Haukkua esittää sarjassa kaksi borderterrieriä, jotka ovat eri sukupuolta.

”Kuvauksissa huomattiin yllättäen, että oikea Haukku ei suostunut haukkumaan, joten meidän piti käyttää tietyissä tilanteissa toista koiraa, joka on uros. Emme osanneet ottaa huomioon myöskään sitä, että koiran syliin ottaessa esille tulivat ikään kuin väärät vehkeet”, Savolainen naurahtaa.

Haasteita toi myös koirapuistossa kuvattu kohtaus, jossa oli muita koiria ja Haukun piti tehdä asioita käskystä.

”Lopulta koirat juoksivat pois kuvasta, eikä sen paremmin ohjaaja, näyttelijät kuin kuvaajakaan pysyneet niiden perässä. Silloin rupesi tulemaan harmaita hiuksia.”

Vaikka kyseessä on puhdasverinen komedia, sarjassa käsitellään lapsille, nuorille ja aikuisille tärkeitä asioita. Värikkään ja vauhdikkaan sarjan näyttelijäkaartiin kuuluu alle kouluikäisiä lapsia, teinejä kuin Hannele Laurin, Jarkko Lahden ja Pirjo Heikkilän kaltaisia konkareita. Moni roolisuoritus teki ohjaajaan suuren vaikutuksen.

”Tyyli millä Hannele näyttelee hahmoa, antaa samaistumispintaa monille aikuisille. Ei sitä turhaan sanota, että anoppi on usein hankala”, Savolainen heittää myhäillen.

Ei Haukku haavaa tee -sarjan uusi kausi on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone