Eeva Louko julkaisi jatkoa menestysdekkarilleen: ”Kirjailijuus on itselleni unelma-ammatti ja suuri toteutunut haave”

Eeva Louko julkaisi jatkoa viime vuonna ilmestyneelle esikoisdekkarilleen. Uudessa Käärmeiden maa -dekkarissa hellekesä saa karmivan käänteen, kun Helsingin edustan Käärmesaarelta löytyy nuoren naisen ruumis. Mesta.net haastatteli Loukoa sähköpostin välityksellä.

Vuosi sitten ilmestynyt esikoisromaanisi Onnellisten saari sai hyvän vastaanoton, ja sitä on myyty yli 14 000 kappaletta. Miten elämäsi on muuttunut esikoiskirjan myötä?

”Onnellisten saaren saama huomio on ollut ihanaa ja olen ollut tosi otettu kaikista saamistani palautteista. Tuntuu, että kova työ palkittiin. On myös ollut upeaa, että kirjasta on oltu kiinnostuneita ulkomailla asti. Muuten arki ei ole hirveästi muuttunut, edelleen aamupuurot keitetään, lasten harrastukset pyörivät ja koira ulkoilutetaan. Tietysti koska esikoinen menestyi niin kivasti, olen voinut kirjoittaa hyvillä mielin jatkoa ja Käärmeiden maa ilmestyikin juuri äsken.

Käärmeiden maassa Lauttasaaren asukkaita järkyttää murhatapaus, josta saa myös vihiä paikallislehden toimittaja Ronja Vaara. Murha on tapahtunut läheisellä Käärmesaarella. Millaista lukijapalautetta olet saanut kirjasta tähän mennessä?

”Kirja ilmestyi ihan vastikään, mutta joitain palautteita olen jo saanut nopeimmilta lukijoilta. Moni sanoo, että odotti jo jatkoa ja ahmi sen parissa illassa. Se tuntuu kirjailijana tosi kivalta kuulla, että juoni vetää. Useampi on myös todennut, että ei millään arvannut loppuratkaisusta. Yksi palaute on jäänyt erityisesti mieleen jo nyt, kun eräs lukija kiitteli kirjassa olevien takaumien autenttista fiilistä, hänelle tuli ihan omat nuoruusmuistot mieleen.”

Kirjassasi myrkytysmurhataan ja seikkaillaan Käärmesaarella, joka sijaitsee Lauttasaaren lähettyvillä ja jonne pääsee vain veneellä. Millaista taustatyötä teit kirjaa varten?

”Tätä kirjaa varten tein paljon taustatyötä, koska myrkyttäminen ja myrkyt ovat itselleni vieraita juttuja. Etsin paljon tietoa ja artikkeleita aiheesta (myös myrkkyjen laillisuudesta ja myynnistä) ja kyselin lähipiiristä löytyvältä lääkäriltä aiheesta kaikenlaisia yksityiskohtaisia kysymyksiä. Halusin, että myrkyn vaikutukset ja toimintamekanismi on mahdollisimman autenttinen.”

”Käärmesaarta ja veneilyä varten tein myös tutkimustyötä. Itse olen veneillyt jonkin verran Helsingin ja Espoon vesillä viime vuosina, eli aihe ei ollut täysin vieras. Lisäksi kävin Käärmesaarella eräänä kuumana kesäpäivänä paikan päällä pyörimässä. Se teki kirjan tapahtumista paljon konkreettisemman. Suosittelen kyllä kaikkia käymään siellä, Käärmesaari on jännä paikka ja maisemat ovat mielettömät!”

Kirjoitat parhaillaan kolmatta dekkaria. Millainen fiilis sinulla on tulevan kirjan suhteen?

”Kirjoitan tosiaan jo kolmatta kirjaa. Se on jatkoa kahdelle edelliselle ja iso osa samoista hahmoista pyörii sielläkin. Myös tässä kirjassa on ystävyyttä, mysteeriä, ripaus kauhua ja merellisyyttä. Jostain syystä tämä nimenomainen tarina on kummitellut mielessäni pitkään, jo vuosi sitten. Tämä kolmonen saattaa olla ehkä hieman erilainen verrattuna kahteen ensimmäiseen ja pääsen pureutumaan enemmän historiaan, mikä on kaltaiselleni historiafriikille tosi antoisaa. Kirjan tapahtumat sijoittuvat itselleni merkitykselliseen paikkaan, mutta ei välttämättä Lauttasaareen. Jää nähtäväksi, mihin.”

Millaisena näet tulevaisuutesi kirjailijana? Onko sinulla suunnitelmia tai haaveita?

”Ennen kaikkea haluaisin pystyä kirjoittamaan aina. Kirjailijuus on itselleni unelma-ammatti ja suuri toteutunut haave.”

”Toivoisin, että Ronja Vaara -sarjaa voisi jatkaa vielä pitkään, Ronjalle kun on mielessä jo montakin tulevaisuuden seikkailua. Toivoisin, että kirjani löytäisivät vankan ja innostuneen lukijakunnan.

”Lisäksi joskus haluaisin päästä kirjoittamaan muutakin, erityisesti kiinnostaisi toteuttaa jotain ihan puhtaasti kauhugenressä – tai ehkä jopa sarja?”

Mitä muuta odotat alkaneelta kirjavuodelta? Mitä aiot itse lukea seuraavaksi?

Odotan innolla ja jännittyneenä Käärmeiden maan vastaanottoa. Toivon, että lukijat ovat siitä yhtä innoissaan kuin minä ja toivon että lukijat löytävät sen… Muuten uskoisin, että tämä vuosi menee myös kolmosen kirjoittamisessa ja tavallisessa elämisessä.”

”Itselläni on valtavasti lukemattomia teoksia tällä hetkellä hyllyssä odottamassa. Veikkaan, että tartun seuraavaksi Camilla Läckbergin ja Henrix Fexeusen Kultti-dekkariin. Luin ekan osan (Mentalistin) kesällä ja tarina jäi kummittelemaan mieleen hyvällä tavalla. Olen viime aikoina myös miettinyt lukevani Taru Sormusten Herrasta – trilogian uudestaan. Siitä on vuosia, kun viimeksi sen luin ja olisi kiva palata Keski-Maahan taas!”

Käärmeiden maa on saatavilla Mimosa Willamon lukemana äänikirjana ja e-kirjana.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone