Deep Purple hurmasi täpötäyden jäähallin

Deep Purple

11.11.2017, Jäähalli, Helsinki

Englantilainen hard rockin suuruus Deep Purple kiertää parhaillaan maailmaa mahdollisesti viimeistä kertaa. The Long Goodbye Tour -niminen kiertue saapui lauantaina Helsinkiin täyttäen jäähallin ääriään myöten. Paikalle oli saapunut yli 7000 katsojaa ja nämä saivat nähdä ja kuulla kovassa iskussa olevan orkesterin. Reilu puolitoistatuntinen tarjosi parhaat palat viimeisimmältä Infinite -albumilta sekä ne suurimmat hitit uran varrelta. Mikäli tämä oli Deep Purplen viimeinen keikka Suomessa jätti se näyttävät jäähyväiset maamme konserttiareenoille.

3 Deep_Purple_2017_Hki 039

Deep Purple on julkaissut myös uransa loppupuolella varsin mainioita albumeja eikä huhtikuussa ilmestynyt Infinite tee tässä poikkeusta. Keikan aloittanut Time for bedlam sopii juuri tähän tarkoitukseen mainiosti. Kappale on uutta Purplea kauneimmillaan. Infiniteltä kuultiin illan aikana neljä kappaletta, mielestäni ne albumin parhaat. Jo mainitun aloitusbiisin lisäksi minua viehättää erityisesti konsertin keskivaiheilla kuultu, vähän rauhallisempi The surprising. Se sopii keikkatilanteessa paremmin jo jonkin aikaa ääniongelmien kanssa painineen Ian Gillanin nykykapasiteettiin.

2 Deep_Purple_2017_Hki 017

Uutuuksien lisäksi konsertti tarjosi ne kaikki pakolliset Purple -hitit. Deep Purplen keikka on kuin tuttu leffa, sitä katsoessa tietää mitä tuleman pitää. Hyvällä tavalla. Kosketinvelho Don Airey sujautti soolo-osuuteensa pätkän Sibeliusta, Suomessa kun oltiin. Tämän jälkeen Perfect strangers soi jälleen kerran upeasti. Smoke on the wateria ei tällä kertaa pohjustettu sen kummemmin vaan se soitettiin menemään saman tien. Välillä tuli sellainen olo, että onko bändillä kiire pois lavalta? Sen verran vauhdilla siirryttiin kappaleesta toiseen ilman sen suurempia jorinoita. Settilistan piristävin valinta oli livenä harvemmin kuultu Bloodsucker albumilta In rock.

4 Deep_Purple_2017_Hki 050

Vaikka ikää tulee ja tukka harmaantuu niin se ei tunnu orkesterin jäseniä haittaavan. Deep Purple soittaa yhä tiukasti ja tanakasti. Reilun vuoden takainen sairaskohtaus ei näy Ian Paicen rumpaloinnissa mitenkään. Basisti Roger Glover liikkuu lavalla kuin nuori poika. Airey ja kitaristi Steve Morse ovat saumaton kaksikko. Morse paikkaa hienosti tarpeen tullen Gillanin laulullisia puutteita loihtisessaan kitarastaan ne korkeimmat kirkaisut. Vuonna 2018 Deep Purple täyttäisi 50 vuotta. Mikäli kiertueet lyhenevät tai loppuvat kokonaan luulisi yhtyeen kuitenkin olevan jossain mielessä aktiivinen vielä ensi vuonnakin. Joten suhtaudutaan vielä hieman epäillen niihin lopettamispuheisiin.

5 Deep_Purple_2017_Hki 063

Deep Purple settilista: Time for bedlam/Fireball/Bloodsucker/Strange kind of woman/All I got is you/Uncommon man/The surprising/Lazy/Birds of prey/Knocking at your back door/Keyboard solo/Perfect strangers/Space truckin’/Smoke on the water//Hush/Black night

Teksti ja kuvat: Petri Kipinä

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Oliko tämä vielä ”The Long Goodbye Tour”? Minä olin käsittänyt että se olisi vasta 17.-23.11. UK:ssa ja Europe olisi siinä mukana vahvistuksena.

  2. Oliko tämä vielä ”The Long Goodbye Tour”? Minä olin käsittänyt että se olisi vasta 17.-23.11. UK:ssa ja Europe olisi siinä mukana vahvistuksena.

    Täh? Siis The Long Goodbye Tour alkoi kesällä ja jatkuu vuoteen 2018. UK on vain yksi osa sitä

    Mutta siis joo. Oli kyllä hieno keikka. Itselle tämä oli viides ja viimeinen. Hienot jäähyväiset 🙂

Kommentit suljettu.