Dan Sartain: Dudesblood

Alabamasta kotoisin oleva garage/rockabilly/lo-fi -punkkari Dan Sartain osoittaa monipuolisuuttaan tuoreimmalla levyllään Dudesblood. Tottahan miehen ”leipälajia” garagepunkitusta löytyy ja lo-fi -räkäily sopii miehelle kuin ruma nenä päähän mutta Sartain sorvaa joka toisen viisun hieman erilaiseen muottiin. Albumin nimibiisi lyö heti sormet kurkkuun hurjalla electropunk-kaahauksella. Viisu on yhdessä brittiläiseltä anarkopunkilta kuulostavan Smash the Tesco biisin kanssa levyn ehdottomat räkähelmet.

Ilmava Americana-pala Marfa lights on hauska iltanuotiolaulu mutta You gotta get mad to get things done kuulostaa amerikkalaisen kitararockin valtavirran paineessa jo Tom Pettyn tuotokselta. Rawhide moon on tyylikäs rockabilly-rautalankaverryttely. Moonlight swing on jo jonkinasteista western swingiä – Totaalisen hämmentävää. Ääripäät ovat etäällä. Kun joukkoon lisätään vielä Iggy Popin tuotokselta kuulostava countryrokkari HPV cowboy, hämmennyksen osuus on suuri.

Kipakat garagerokitukset tyyliin Love is suicide ja You don’t know anything at all palauttavat uskoa räkäisen garagepunkin voimaan mutta kyllähän Dan Sartainin laaja-alaisempi olemus toimii kokonaisuutena tyylikkäästi. Meno on rentoa mutta asenteellista, Sartain ei ryhdy huumorilinjalle vaikka linjana on linjattomuus. Livenä homma toimii varmasti kympillä. Sartainin särökarkeloissa ei hienostella vaikka välillä mennäänkin akustishenkisessä moodissa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone