Clifters-yhtyeen Jiri Nikkisen poika esittää isäänsä Rosvopankki-sarjassa – kuin ilmeltty isänsä – ”koko bändi kyllä osui faijan sydämeen!”

Elisa Viihteen uusi draamasarja Rosvopankki palaa 90-luvun taitteen pankkikriisiin ja lama-ajan tapahtumiin.

Sarjassa kuullaan myös tuon ajan musiikkia ja pääasiassa 80-luvun lopulla huippusuosioon nousseelta Clifters -yhtyeeltä. Yhdessä sarjan juhlakohtauksessa esiintyy Cliftersin näköisbändi, jossa soittavat Jirka Nikkinen, Taneli Lahtinen, Into Lehtinen ja Elias Järvinen.

Jirka (kuvassa yllä) on Cliftersin keulahahmon Jiri Nikkisen poika. Taneli Lahtinen on puolestaan Rosvopankin ohjaajan Matti Kinnusen poika.

Ensimmäisessä jaksossa vilahtaa puolestaan aito Clifters, kun päähenkilö Salla Nurminen (Amanda Pilke) ja hänen poikaystävänsä Iiro (Tatu Sinisalo) katsovat televisiosta Hittimittari-musiikkiohjelmaa.

Cliftersin laulaja ja kitaristi Jiri Nikkinen kertoi Mesta.netille, miten yhteistyö sai alkunsa ja kertoi samalla Cliftersin tuoreet kuulumiset?

Clifters-näköisbändi Rosvopankki-sarjassa. Taneli Lahtinen toinen vasemmalta.

Hei Jiri! Miten bändinne musiikkia päätyi Rosvopankki-sarjaan?

Matti Kinnunen on mun vanha naapurini ja me ollaan tunnettu vuosia. Asuttiin samalla kadulla ja poikamme ovat vielä kavereita keskenään. Heillä on myös yhteinen bändi ja molemmat ovat innokkaita nuoria musamiehiä, jotka käyvät myös Cliftersinkin keikoilla satunnaisesti.
Tietääkseni sarjan valmistuessa Matti oli oivaltanut, että Cliftersin musa sopisi sarjaan hienosti. Bändijutut tuntuvat olevan meidän pojillemme tällä hetkellä todella suuri juttu. Uskon, että Matti on pikku hiljaa tajunnut, että tuossahan tuo bändi on ihan silmieni alla.

Kuvauksestahan on jo aikaa ja pojat ovat kehittyneet sen jälkeen kovasti. Mun kundi on itseasiassa nyt jo parempi kitaristi kuin mitä itse olin tuolloin ja Taneli vielä sitäkin taitavampi. Molemmat ovat hyvin musikaalisia ja mikä tärkeitä, he tekevät omia biisejä!

Cliftersin voimakaksikko Jiri Nikkinen ja Luka Luokkala kuvattuna 80-luvun lopulla. Kuva: Cliftersin arkisto

Millaisia muistoja sarja ja musiikkinne kuuleminen herätti sinussa?

Olen nähnyt vasta kolme jaksoa, jotka ovat nyt katsottavissa Elisa Viihteellä. Avausjakson Clifters-Hittimittarikohtaus toi todellakin tunteet pintaan ja muistan sen kuvauspäivän vielä tosi hyvin. Olimme nimittäin edeltävänä iltana muistaakseni Tampereen YO-talolla keikalla ja sitten yhtyeen kitaristin Petri Peevon kanssa ilta menikin hieman pitkäksi. Aamuyöhön asti norkoiltiin kaupungilla ja menimme sieltä suoraan Tohloppiin tuon Hittimittarijakson aamukahdeksalta alkavaan kuvaukseen, jonka juontajana toimi Mikko Alatalo.

Rosvopankin juhlakohtauksessa esiintyy Cliftersin näköisbändi, jonka keulahahmona on poikasi Jirka. Miltä tuntui nähdä oma esittämässä itseäsi?

En ole vielä nähnyt tätä jaksoa, mutta muutamia kuvia kuvaustilanteesta Jirka mulle näytti ja multahan se kyllä näyttää. Luri Luokkala eli Cliftersin basisti keksikin Jirkalle lempinimen ”Mega Jiri”, nähtyään hänet kutsuvierasnäytännössä pitkästä aikaa. Aika samasta puustahan me kyllä ollaan veistetty, vaikka Jirka on mua huomattavasti pidempi. Ennen kuvauksia poitsu joutui suoristamaan tukkaansa, sillä hänellä on taipuisampi kuontalo kuin mulla.

Pojat kävivät Helsingin FinnVox -Studiolla äänittämässä oman versionsa Cliftersin ”Please viis kaljaa” -kappaleesta ja esittävät sen loppujaksossa ihan itse. Millainen fiilis sinulla on tästä?

”Mulle tulee tästä kaksikosta niin mieleen Luri ja mä, sillä juuri noin mekin aloitimme. Tosi pienestä ja hirveellä uskolla, et joku päivä tästä tulee vielä jotain. Se kuulosti silleen aika kiltiltä Cliftersiltä mun korviini. Hyvin kyllä olivat tsekanneet biisin nopealla aikataululla. Meidän ehkä hieman angstisempaan versioon nähden tämä kundien hellyttävämpi tulkinta ja sen kautta koko bändi kyllä osui faijan sydämeen! Musta on hienoa, kun he ovat löytäneet klassisen rockmusan, mitä en oo edes juurikaan heille tyrkyttänyt.”

Kerrotko vielä, mtä muuta sinulle ja Cliftersille kuuluu?

”Cliftersillä on taas keikkoja tullut kalenteriin ja niitä aktivoidutaan tekemään. Ehkä myös jokin singlejulkaisu saattaa ilmestyä tässä tulevaisuudessa. Bändi on siis iskussa, kun ydinryhmä on toiminut aktiivisesti musiikin parissa kaikki nämä vuodet.
Itse olen keskittynyt mun Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Bandin kanssa keikkailuun. Teen vuositasolla noin 60 keikkaa tällä ryhmällä. Välillä myös ulkomailla, esimerkiksi Englannissa, Ranskassa, Ruotsissa.
Olen myös aktivoitunut julkaisemaan omaa sanoittamaani ja säveltämääni musaa. Viime vuonna ilmestyi sooloalbumini ”Mä oon”, joka sai Soundista täydet viisi tähteä. Nyt miksataan jo mun uutukaista, joka ilmestyy tänä vuonna. Eka sinkku pistetään ulos keväällä. Cliftersistä vielä sen verran, että meillä on suunnitteilla taas kiertue nimeltään ”Pirun kaunis Clifters”, mukaillen -93 julkaistua albumia ”Pirun kaunis nainen”. Eli Hyvä Bore!

Rosvopankki Elisa Viihde Viaplayssa.

Kuvat: Heikki Leis, copyright: Moskito Television

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone