Bond-näyttelijä Eiji Mihara käyskenteli Haminan metsissä – tästä on kyse

Japanilaisnäyttelijä Eiji Mihara astelee yksin kangasmetsässä ja pänttää vuorosanojaan. Sivummalla asennetaan kameroita ja kuvauskiskoja. Ollaan Haminan Ristiniemessä. Käynnissä ovat Mies joka kuoli -sarjan kuvaukset.

Haminassa kesän ja alkusyksyn aikana kuvattu kuusiosainen tv-sarja julkaistaan Elisa Viihde Viaplayssa syksyllä 2022. Antti Tuomaisen bestseller -kirjaan perustuvan sarjan pääosaa näyttelee Jussi Vatanen.

Mustassa komediassa Vatasen esittämä haminalainen sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa saa tietää pian kuolevansa myrkytyksen uhrina. Hän alkaa selvittämään omaa murhaansa.

Mihara esittää bisnesryhmän johtajaa Kakutamaa, joka saapuu Suomeen neuvottelemaan yhteistyöstä haminalaisen sienifirman kanssa. Kakutama tuo sarjaan ripauksen itämaista elämänviisautta.

Mihara kertoo lukeneensa Antti Tuomaisen alkuperäisteoksen ja pitäneensä siitä paljon.

”Tarina kiteytyy päähenkilö Kaunismaan (Vatanen) kohtaloon. Me kaikki kuolemme ennen pitkää, mutta hän kokee ennenaikaisen lähdön ja se on hyvin traagista”, Mihara puntaroi.

Japanissa syntynyt, mutta Lontoossa pitkään asunut Mihara tunnetaan parhaiten Aiden roolista James Bond -elokuvasta 007 Spectre. Vuonna 2015 ilmestyneestä elokuvasta tuli hänelle merkityksellinen monessa mielessä.

”Olin kolmessa koekuvauksessa. Kun sain kuulla saaneeni roolin, leijalin ilmassa silkasta onnesta. En olisi uskonut kuinka tärkeä pienestä roolista tuli urani kannalta”, Mihara kertoo Mesta.netille.

juttu jatkuu…

Bond-rooli teki hänestä kuuluisan kotimaassaan Japanissa.

”En ollut tavannut Japanissa asuvia koulukavereistani kolmeenkymmeneen vuoteen. Spectren ensi-illan jälkeen monet vanhat tuttuvat menivät vanhempieni luokse ja jättivät omat yhteystietonsa toivoen että olisin heihin yhteydessä. Se tuntui hämmenvältä.”

Mies joka kuoli -kuvaukset toivat Miharan ensimmäista kertaa Suomeen. Ensimmäiset kaksi päivää hän vietti karanteenissa helsinkiläishotellissa. Kuvausten jälkeen hänellä on kaksi vapaapäivää.

Mies joka kuoli -sarjassa käydään taistelua arvokkaista sienistä. Japanilaisen bisneryhmän tuo Suomeen tuoksuvalmuskat eli matsutaket, jotka ovat erittäin himoittuja sieniä erityisesti Japanissa.

Mihara tuntee kyseisen sienilajin ja hän haluaisi kokea millaista on sienestää Pohjois-Suomessa.

Hän toteaa lopuksi, että suomi on yksi helpoimpia kieliä oppia japanilaisille.

”Kiitos”, mies huikkaa lopuksi selvällä suomen kielellä.

Samuli Valkaman ohjaaman sarjan muissa keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Saara Kotkanniemi ja Sara Soulié. Sarjan Elisa Viihteelle tuottaa ReelMedia Oy ja osatuottaja on saksalainen ndF International Production.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Oli aivan huikeaa olla osaltaan auttamassa ja tekemässä sarjaa. Hieno kokemus ja odotan julkaisua kovasti!

Kommentit suljettu.