Bond-elokuvasta tuttu näyttelijä ylistää Jussi Vatasta: ”Eläydyin niin voimakkaasti, että aloin itkeä”

Japanilaisnäyttelijä Eiji Mihara on yksi Elisa Viihde Viaplayssa julkaistun Mies joka kuoli -sarjan tähdistä.

Antti Tuomaisen menestysromaanin perustuvassa Mies joka kuoli -sarjassa Mihara esittää japanilaista liikemiestä herra Kakumataa, joka haluaa ostaa ison määrän matsutake-sieniä haminalaiselta sieniyrittäjältä Jaakko Kaunismaalta (Jussi Vatasen). Matkaan tulee mutkia, kun Kaunismaa saa kuulla kuolevansa myrkytykseen ja kaiken lisäksi hän joutuu petollisen salajuonen kohteeksi.

Japanissa syntynyt, mutta Lontoossa pitkään asunut Mihara tunnetaan parhaiten Aiden roolista James Bond -elokuvasta 007 Spectre.

Kun Miharalle tarjottiin roolia, hän luki käsikirjoituksen ja ihastui siihen välittömästi. Hän on lukenut myös Antti Tuomaisen romaanin, johon sarja perustuu.

juttu jatkuu

Mihara ja Vatanen sarjan kuvauksissa Haminassa elokuussa 2021.

Rooli suomalaissarjassa oli Miharalle avartava ja mieluisa kokemus. Mihara näyttelee suurimman osan kohtauksista Jussi Vatasen kanssa. Yhteistyöstä tuli ikimuistoinen.

”Jussi on aivan loistava näyttelijä ja hauska ihminen. Hän sai aikaiseksi jotain ainutlaatuista. Hänen voimakas ja ainutlaatuinen tyylinsä näytellä sai minut leijailemaan taivaissa. Kuin teimme sarjan loppukohtausta, eläydyin niin voimakkaasti hetkeen, että aloin itkeä. Kohtauksen jälkeen Jussi rauhoitteli, että ei tässä käynyt kuinkaan. Olemme elossa”, Mihara sanoo.

Mihara osoittautuu syvälliseksi pohdiskelijaksi, joka ottaa mielellään kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Kun jotain kysyy, vastaus saattaa kestää minuutteja.

Hän kertoo ihastuneensa Suomeen, erityisesti maamme luontoon. Suomella ja Japanilla on Miharan paljon yhteistä, kuten Venäjän vastainen raja. Mailla on myös selkeät erot.

”Japani on pinta-alaltaan pienikokoinen maa, jossa asuu valtavasti ihmisiä. Ihmiset ovat kiireisiä ja koukussa matkapuhelimiin. He puhuvat kännykkäänsä jopa ajaessaan skootterilla. Siellä myös tehdään töitä seitsemänä päivänä viikossa. Se on aivan hullua. Ihmisten pitäisi rauhoittua ja rentoutua.”

”Teillä täällä Suomessa on enemmän tilaa ja parempi elämänlaatu. Suomen ja Japanin pitäisi tehdä enemmän poliittista ja taloudellista yhteistyötä. Maidemme nuorten pitäisi tehdä opiskelijavaihtoa, jotta kulttuurimme tulisivat molemmille tutuiksi. Teillä on nuori pääministeri, joka edustaa ihaltavalla tavalla nuorta ja uutta sukupolvea.”, Mihara kehuu.

Bond-leffarooli teki Miharasta kuuluisan myös kotimaassaan Japanissa.

”En ollut tavannut Japanissa asuvia koulukavereistani kolmeenkymmeneen vuoteen. Spectren ensi-illan jälkeen monet vanhat tuttuvat menivät vanhempieni luokse ja jättivät omat yhteystietonsa toivoen että olisin heihin yhteydessä. Se tuntui hämmenvältä.”

Mihara saapuu Suomen kamaralle jatkossakin. Hän haluaa tutustua Lapin luontoon ja edessä saattavat olla uudet kuvaukset.

Mies joka kuoli on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa. Sarjan making of -videon voi katsoa alta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone