80-luvun kotimainen rock-suosikki tekee paluun: ”Komeat kitarasoolot eivät ole koskaan pois muodista!”

80-luvulla suomirockin allonharjalla paistatellut Tanna-yhtye tekee paluun.

Uusi albumi Kohtalon tuulet julkaistaan 16. kesäkuuta. Levyä ennakoiva Fata Morgana -single on jo ulkona.

Pudasjärvellä vuonna 1985 perustetun Tannan sanottiin olleen ”pohjoisen vastaisku porilaiselle Dingolle”. Tapani Tikkasen alias Tannan nimeä kantava yhtye muistetaan kappaleista Päivin ja öin, Tällä tiellä ja Tänä yönä taivaaseen.

Myöhemmin oululaistunut Tanna ehti julkaista aiemmin kolme albumia ja kiersi ahkerasti legendaarisen managerin Lido Salosen suojeluksessa, ja yhtyeen biisit ovat edelleen kuunneltavissa suoratoistopalveluissa Warnerin kautta.

1990-luvulle tultaessa julkaistiin myös Tanna: Eedenistä Itään -sooloalbumi, jonka jälkeen Tikkanen keskittyi Prayer-nimiseen uuteen yhtyeeseensä, jonka kolmen albumin julkaisijana toimi melodisen rockin ja AOR:n englantilainen laatuyhtyö Escape.

Palattuaan taas omaan nimeensä, Tanna julkaisi myös englanninkielisen Storm In Paradise -albumin saksalaiselle AOR Heaven -levy-yhtiölle. Albumi sai hyviä arvosteluita ympäri maailmaa, ja kappaleen nimibiisin tehty video Storm In Paradise toi esiin hyvin myös Tannan livemeiningin. Tuon julkaisun myötä Tanna alkoi saada kyselyitä siitä, että miksi hän ei tee lisää musiikkia myös suomeksi.

Tikkanen heltyi ja teki ensimmäisen suomenkielisen Haaveilen-sinkun viime vuoden heinäkuussa, ja lokakuussa julkaistiin biisi Muistan Sateen. Helmikuussa julkaistiin Nuoret Miehet Lähti Länteen -kappale.

”Nämä sinkut on julkaistu täysin rakkaudesta musiikkiin ilman mitään mainostusta tai muutakaan. Mähän olen ollut aina tavattoman tuottelias, ja uusia biisejä tulee koko ajan niiden satojen jo olemassa olevien päälle”, Tanna kertoo ja lisää:

”Halusin tehdä vanhan liiton mutta samalla tuoreen ja tarinoiltaan tässä ajassa olevan kokonaisen rock-albumin, jossa ei ole teknologisia kikkailuita. Joidenkin mielestähän tämä voi olla hirveän vanhanaikainen levy, mutta sellaista juuri lähdettiin hakemaan, ja on ilahduttavaa, miten uudet sukupolvet toisensa jälkeen löytävät tällaisen soundin.”

Tanna toteaakin tulevan albumin olevan hyvin ajaton. Vahvat kosketinsoittimet, komeat kitarasoolot ja stemmat eivät ole koskaan pois muodista.

Alla pari Tanna-muisteloa 80-luvulta.

Kuva: Vesa Ranta

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone