Tänään TV:ssä kotimainen bändielokuva, joka nousi lööppeihin jo ennen ensi-iltaa

teit-meista-kauniin1
Teit meistä kauniin – Nelonen Keskiviikko 8.3. klo 21:00
Viime syksynä ensi-iltansa saanut Teit meistä kauniin saa keskiviikkona tv-ensi-illan Nelosella.

Apulanta-yhtyeen varhaisvuosista kertova elokuva nousi lööppeihin jo ennen ensi-iltaa, kun ohjaaja Tuukka Temonen suuttui elokuvaa suomineelle Suomen Kuvalehden toimittajalle Kalle Kinnuselle.

teit meistä kauniin 3

Suurempi kohu syntyi, kun elokuva poistettiin Finnkinon ohjelmistosta, koska se julkaistiin Elisa Viihde -palvelussa Temosen tekemän sopimuksen mukaisesti kuukausi teatteriensi-iltansa jälkeen.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat 90-luvun alun lama-Suomeen.

Jos lama-Suomen asenteellisesta morkkiksesta ei ole polttoaineeksi, Temonen heittää peliin tuttuja ihmissuhde-ja ”faija ei ymmärrä” -pyörityksiä. Tosin Teit meistä kauniin -elokuvan kohdalla moni asia on tosi. Viimeistään Temosen sisäpiirin tietämys aiheesta nostaa miehen aseman elokuvan päällikkönä taiteellisia seikkoja suurempaan arvoon. Temonen onnistuu puristamaan jotain oleellista Toni Wirtasen kamppailusta ”kunnollisen” elämän ja rokkarin elämän välillä. Myös Sipen ja Mandyn orastavan rakkauden käynnistymisvaikeudet ovat yleismaailmallista teinin elämää. Temosen isänsä kanssa mittelemään suhdeongelmaan käytetään paljon aikaa mutta tyydyttävään lopputulokseen ei ylletä, kirjoitti Mesta.netin kriitikko J.A. Kaunisto.

Elokuvan voi katsoa myös Elisa Viihteen Aitio-ohjelmakirjastosta.

Teit meistä kauniin -elokuvan näyttelijä Tatu Sinisalo: ”Yksi kohtaus sai minut itkemään”  

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone