Huone 301 -trillerisarjaa kuvattiin espoolaisella huvilalla – Jussi Vatanen: ”En ole koskaan jännittänyt näin paljon käsikirjoitusta lukiessa”

Elisa Viihteen uutta alkuperäissarjaa Huone 301 on kuvattu kesän aikana Suomessa ja Kreikassa. Mesta.net vierali kuvauksissa Espoon Velskolassa.

Ollaan Pitkäjärjen rannalla, luonnon helmassa olevassa huvilamiljöössä. Vesi liplattaa ja auringon säteet lämmittävät.

Iso huvila on sarjan keskeinen kuvauspaikka. Ohjaaja Mikko Kuparisen mukaan sopivan  lokaation löytäminen pääkaupunkiseudun liepeiltä ei ollut helppoa.

”Haimme kuvauksiin isoa huvilapaikkaa, johon mahtuisi kolme perhettä. Käsikirjoitus asetti kuvauspaikalle tiettyjä vaatimuksia esimerkiksi rakennusten sijainnin suhteen. Tiesimme löytäneemme oikean paikan, kun ajoimme ensimmäisen kerran tämän huvilan pihaan. Toivoimme yhteen ääneen, että rakennukset olisivat myös sisältä sopivia” Kuparinen toteaa.

huone 301 lahti ja kuparinen
Ohjaaja Mikko Kuparinen ja Viljami Lahti käyvät läpi pian kuvattavaa kohtausta.

Huone 301 on psykologinen trilleri varakkaasta Kurtin perheestä, jonka elämä saa traagisen käänteen kauniina kesäiltana.

Tänään kuvattavassa kohtauksessa perhe on viettämässä juhannusillallista huvilan puutarhassa. Illanvieton aikana tapahtuu jotain, joka muuttaa perheen elämän lopullisesti.

Kurtin perheen Risto-isää näyttelevä Antti Virmavirta toteaa, että vastaavaa, puhdasveristä psykologista trilleriä ei ole tehty Suomessa pitkiin aikoihin.

”Muistan lapsuudestani 1960-luvulta, että televisiosta tuli paljon suomalaisia jännityssarjoja. Tässä on jotain samaa kuin niissä vanhoissa sarjoissa”, Antti Virmavirta pohtii.

huone 301 antti virmavirsta (2)
Kokenut näyttelijä Antti Virmavirta pitää Huone 301:n tyylista sarjaa tervetulleensa vaihteluna. ”Minua jännittää jo nyt, kuinka tämä aukeaa katsojille”, hän toteaa.

Huone 301 on englantilaisen Kate Asfieldin käsikirjoittama. Vaikka tarina nojaa vahvasti brittiläiseen käsikirjoitusperinteeseen, kyseessä on suomalainen sarja.

Mikko Kuparisen mukaan käsikirjoitusta on suomalaistettu jonkin verran, koska esimerkiksi brittiläisten tapa puhua ja ilmaista itseänsä on vuolaampi ja avoimempi kuin suomalaisten.

Kuparinen toteaa myös, että sarjan käsikirjoituksen toteuttaminen on ollut haastavaa, koska tarinassa on kaksi aikajanaa ja välissä 12 vuoden aikahyppy.

”En ole nähnyt tämäntyyppistä käsikirjoitusta missään. Se ei tule päästämään katsojaa helpolla. Sarjan edetessä jokaisesta hahmosta paljastuu uusia jayllättäviä asioita, ja lopulta mikään ei ole sitä, miltä sen alun perin kuvitteli olevan. Uskaltaisin väittää, että monet meidän näyttelijöistä tekevät nyt uransa haastavimman roolin kameran edessä.”

jussi vatanen huone 301

Riston (Virmavirta) poikaa Seppoa esittävä Jussi Vatanen tekee sarjassa uransa tähän mennessä isoimman draamaroolin. Vatanen ei ole aiemmin tehnyt yhtä rankka-aiheista sarjaa.

”Sarjassa kohdataan raskaita aiheita, kuten lapsen kuolema, mutta olemme käsitelleet niitä hyvässä ja luottamuksellisessa hengessä”, hän sanoo.

Sarjan toinen keskeinen tapahtumapaikka on kreikkalainen hotelli, jonne Kurtin perhe matkustaa lomailemaan. Kuvaukset veivät Vatasen pariksi viikoksi Kosin saarelle.

”Kuvasimme resortissa. Kuvausten lomassa jäi luppoaikaa, mutta olemistani rajoitti se, etten saanut olla auringossa ja ruskettua. Siksi olin paljon hotellihuoneessa ja odotin kuvausvuoroani.”

Vatanen pitää psykologista jännäriä uudenlaisena haasteena myös ammatillisesti.

”Näyttelijäteknisesti tulee mietyttyä paljon, että mitä katsojat tietävät ja mitä he eivät tiedä. Että miten paljon pitää näytellä ulospäin. Juonenkerronta ja sen sommittelu käsikirjoitukseen tekivät minuun suuren vaikututuksen. En muista jännittäneeni koskaan yhtä paljon käsikirjoitusta lukiessani. Mietin jatkuvasti, että kuka on syyllinen, Vatanen sanoo.

Aikahyppy ei ole näyttelijälle koskaan helppo. Vatasen piti ”nuorentua” kuvausten aikana 12 vuodella.

”Parta piti ajaa ja tukkaa leikata ja värjätä. Koska taustalla on iso tragedia, ajattelin asian niin, että millainen hän oli ennen ja jälkeen. Koska tapahtuma leimaa koko hänen loppuelämäänsä, mietin henkilön olemusta ja energiaa.”

Huone 301 -sarja tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitioon joulukuussa 2019. Alla lisää kuvia sarjan kuvauksista.

huone 301 ryhmä1
Näyttelijät ryhmäkuvassa.
huone 3012 (2)
Huvilan puutarhaa valmistellaan illan kuvauksiin.

Lue myös:

Elisa Viihteen uutta alkuperäissarjaa kuvataan Kreikassa – Huone 301 kertoo perheestä, jonka elämä muuttuu eräänä juhannusyönä

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone